Fredag skrives endnu et kapitel i rivaliseringen mellem Bakken Bears og Horsens IC

Fredag aften spiller Bakken Bears sin niende kamp i Basketligaen, når man på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen tager mod ærkerivalerne fra Horsens IC for anden gang i indeværende sæson. De to giganter i dansk sammenhæng mødtes for en måned siden den 21. oktober, og her sejrede de regerende danske mestre fra Bakken Bears over sidste års sølvvindere fra Horsens IC.  Kampen åbnede med aarhusianerne som det bedste hold i første periode, men det var sædvanligvis meget tæt mellem de to hold. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik dog knækket de gule gæster i anden periode, og man så sig ikke tilbage efterfølgende. Horsens spillede lige op med ”Bjørnene” i fjerde og sidste periode, men det virkede mere som et udtryk for, at kampen reelt var afgjort. Bears vandt kampen overbevisende med cifrene 101-78. Det var givetvis ikke det resultat, som Horsens havde håbet på, men de får altså en chance for at revanchere sig fredag aften.

Gæsterne skal dog forsøge at slå et Bakken Bears-mandskab, der har været flyvende indtil videre i denne sæson. Aarhusianerne har vundet alt, hvad de har været i nærheden af i Basketligaen. Holdet har derudover gjort rent bord i den europæiske turnering FIBA Europe Cup, hvilket også har medført en titel som turneringens bedste hold indtil videre. Det har i sæsonen virket som om, at de danske mestre har scoret point efter behag, og man har scoret over 100 point tretten gange i alle turneringer i indeværende sæson. Der venter derfor potentielt en kæmpe udfordring for Horsens IC, når de fredag gæster Vejlby-Risskov Hallen. Man skal dog aldrig sige aldrig, for disse rivalopgør kan have sit helt eget liv, og det er ikke til at vide, om Horsens hiver en sejr op ad ærmet. Der er i hvert fald ikke noget, de hellere vil, end at slå rivalerne fra Bakken Bears. Gæsterne har ganske vist tabt to kampe indtil videre i sæsonen, men holdet har vundet tre kampe i træk siden sit sidste nederlag. Udeholdet fra Horsens har siden det seneste møde med Bakken Bears hentet en forstærkning i form af senegalesiske Cheikh Sane, der måler 207 centimeter. Senegaleseren er tidligere kendt fra dansk basketball, hvor han tørnede ud for Næstved i et par sæsoner. Sane snittede 12 point og 10 rebounds per kamp i sæsonen 2016/17. Det er dermed uden tvivl en stor profil, gæsterne har hentet til klubben.

Horsens vil givetvis kunne drage fordel af, at Bakken Bears har spillet europæisk blot to dage før og blot ankommet til Danmark en enkelt dag før. Dette har dog ikke tidligere i sæsonen vist sig at være et problem for aarhusianerne, og det vil muligvis heller ikke være det fredag aften. Hjemmeholdet har denne sæson set utroligt brede ud i truppen, hvor minutterne bliver fordelt godt ud til samtlige spillere. Alle spillere i truppen har bidraget i kampene, og det har taget pusten fra modstanderne. Spørgsmålet er så, om Horsens kan være det første hold til at få ram på Bakken Bears?

Se med i Vejlby-Risskov Hallen eller på Fanseat

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE