Bakken Bears skal tilbage på sejrssporet i Basketligaen mod Værløse

Bakken Bears skal lørdag forsøge at revanchere sig i Basketligaen efter sidste uges nederlag på udebane til Randers Cimbria, når holdet tager imod Værløse hjemme i Vejlby-Risskov Hallen. Det er anden gang i sæsonen, at de regerende danske mestre krydser klinger med sjællænderne i indeværende sæson. De to mandskaber mødtes første gang tilbage i oktober i en uskøn basketballkamp i Søndersøhallen, som aarhusianerne vandt med 78-90.

Det sjællandske mandskab, der ledes af Susie Heede-Andersen, har haft en svær sæson indtil videre. Det er blot blevet til to sejre i ti kampe. Værløse har hentet en enkelt sejr mod bundproppen fra Stevnsgade Copenhagen og førerholdet i Pro B fra EBAA. Lørdagens gæster fra Værløse har dog haft et særligt lyspunkt i den 203 centimeter høje amerikanske forward Richard Granberry, der ikke kun er holdets interne topscorer og bedste rebounder, men også hele ligaens bedste i de to separate statistikker. Amerikaneren voldte også Bakken Bears store problemer i det første opgør, eftersom aarhusianerne havde ualmindelig svært ved at håndtere hans imponerende fysik.

I lyset af den svære sæson har Værløse tilknyttet yderligere en amerikaner. Austin Pope har spillet de seneste to kampe for VBBK, og han er startet fint med 13,0 point og 10,5 rebounds pr. kamp.

De to amerikanere skal trække det store læs mod Bakken Bears, men der skal være hjælp fra anden side, hvis Værløse skal skabe overraskelsen. De danske mestre spillede ikke op til niveau i den første kamp mod et heroisk kæmpende Værløsehold, men de hev alligevel en sejr med hjem til Aarhus. Denne gang spilles kampen på aarhusianernes hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, og Bakken Bears vil være opsatte på at revanchere den dårlige præstation mod Randers.

Bakken Bears har i denne sæson snittet 106,5 point og holdt modstanderne til 81,6 point. Gæsterne fra Værløse har til sammenligning blot snittet 74,2 point og tilladt 86,5 point. Der er derfor statistisk ikke meget, der taler for, at Værløse skaber overraskelsen på en svær udebane i Vejlby-Risskov Hallen mod et Bakken Bears-mandskab, der i onsdagens sejr over ZZ Leiden fik revanche for kampen i Randers.

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE