Morten Sahlertz: Rotationen blev nøglen til sejren

Bakken Bears sikrede sig onsdag aften en glimrende start på det nye gruppespil i FIBA Europe Cup med en imponerende sejr foran hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen på 111 – 71 mod de hollandske vicemestre ZZ Leiden. De danske mestre gjorde endnu engang flot figur på den europæiske scene, hvor samtlige spillere fik spilletid og kom på tavlen. Holdet har i denne sæson gjort en dyd ud af at spille i højt tempo og fordele spilletiden ligeligt mellem spillerne, og det har i indeværende sæson vist sig at være for stor en mundfuld for modstanderne. Danske Morten Sahlertz spillede en flot kamp med 11 point på blot fire og et halv minut, og han peger også på den brede trup som holdets helt store styrke:

“Det, der fungerede godt for os i dag, var, at vi havde masser af indskiftere fra bænken med energi, og Leiden har en lidt tynd rotation. Pusten røg ganske enkelt fra dem til sidst, fordi vi pressede tempoet i hele kampen fra start til slut. De kunne følge med indtil midt i tredje periode, hvorefter det blev vendt til vores fordel, fordi vi havde mere energi og overskud til at finde de rigtige løsninger og fortsat være effektive. Forskellen lå ganske enkelt i rotationen og bredden af de to trupper. De har seks rigtig gode spillere, men hvis de skal spille meget, så løber de tør for kræfter med tiden, og det forsøgte vi at udnytte ved at spille i højt tempo i hele kampen med masser af rotation. Alle mand byder ind og bidrager til kampens udfald, og det er kendetegnende ved vores hold.”

Bakken Bears sikrede sig med sejren over ZZ Leiden to point til stillingen i gruppen, og Morten Sahlertz understreger også vigtigheden af at komme godt fra start i en svær gruppe:

“Det var rigtig vigtigt for os at komme godt fra start i gruppen. Vi er kommet ind i en svær gruppe, eftersom alle hold har kvalificeret sig fra første gruppespil. Det begynder at spidse til, og derfor var det vigtigt at være klar allerede fra første kamp. Alle de tre andre hold i gruppen er gode mandskaber, der er gode på hjemmebane. Derfor er det essentielt at vinde sine kampe på hjemmebane, og vi er derfor meget tilfredse. Det var noget nært den perfekte start på det nye gruppespil. Det giver en god følelse, når vi går ind til de kommende kampe i turneringen.”

Bakken Bears’ næste kamp er lørdag den 15. december klokken 14:00 i Vejlby-Risskov Hallen mod Værløse BBK.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE