Kataja BC – Bakken Bears

De danske mestre fra Bakken Bears skal onsdag aften forsøge at tage endnu et vigtigt skridt i håbet om at komme i det forjættede land i knockoutfasen af FIBA Europe Cup. Det aarhusianske mandskab rejser tirsdag morgen mod Finland, hvor Kataja venter i gruppespillets anden spillerunde.

Bakken Bears head coach Steffen Wich udtalte tidligere på ugen, at russiske Saratov Avtodor var favoritter til at sætte sig på førstepladsen i gruppen, og at det derfor var op til de resterende tre hold i gruppen at kæmpe om den attraktive andenplads, hvor det især var vigtigt at vinde på hjemmebane. Bjørnene kan derfor tage en enorm vigtig skalp med en sejr onsdag på udebane.

Danskerne fik en overbevisende sejr på hele 40 point over ZZ Leiden i første runde, og meget skal derfor gå galt, hvis ikke man ender bedre indbyrdes med hollænderne i tilfælde af pointlighed. De finske værter fra Kataja har også allerede et nederlag i bagagen til favoritterne fra Saratov på 41 point. Bakken Bears kan derfor bringe sig i en yderst favorabel situation, hvis holdet formår at hente en vigtig udesejr mod Kataja onsdag aften.

Det finske mandskab har i mange år spillet med i toppen af den bedste finske række og den nationale pokalturnering. Holdet blev finske mestre for første gang i 2015 og igen i 2017. De kunne dog ikke følge op på succesen i sidste sæson, hvor det kun blev til en sjetteplads i ligaen.

Finnerne har heller ikke haft den bedste turnering i FIBA Europe Cup til trods for, at man er gået videre til andet gruppespil. Kataja var det eneste mandskab til at gå videre til anden runde med blot tre sejre i det første gruppespil. Og med det kæmpe nederlag til Saratov i første runde in mente, så er finnerne ikke just det varmeste hold i turneringen, og de skal til at oppe sig, hvis ikke billetten til knockoutfasen skal fordufte, før de får set sig om.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE