Kvartfinale mod Horsens IC

Søndag eftermiddag er der lagt op til en yderst underholdende dag i Vejlby-Risskov Hallen, når de regerende danske mestre og pokalvindere fra Bakken Bears tager imod ærkerivalerne fra Horsens IC til en knald-eller-fald-kamp i pokalturneringens kvartfinale. Denne type opgør i den danske pokalturnering har sit eget liv, eftersom der er mere på spil end blot to point for en sejr. Der er på nuværende tidspunkt i turneringen ikke mulighed for at rette op på et nederlag. Det er alt på ét bræt, når holdene spiller om muligheden for at holde sig inde i kampen om det endelig trofæ, så man kan bryste sig af titlen som danske pokalvindere. Krydrer man dette med den evige rivalisering mellem de to traditionsrige klubber fra Bakken Bears og Horsens IC, så kan der kun være lagt i kakkelovnen til et intenst drama søndag eftermiddag.

Søndagens opgør mellem de to klubber er det tredje indbyrdes af slagsens i indeværende sæson. Sidste års guldvindere og sølvvindere i Basketligaen mødtes for første gang den 21. oktober på aarhusiansk grund. Dette opgør slap hjemmeholdet fra Bakken Bears klart bedst fra. Aarhusianerne dominerede det meste af kampen, hvor man vandt samtlige perioder komfortabelt og sikrede sig en sejr på 101 – 78. Sæsonens andet opgør blev spillet den 23. november, og det var ligeledes et opgør Vejlby-Risskov Hallen. Denne gang var ærkerivalerne fra Horsens IC væsentlig bedre med end i det første opgør i sæsonen. Gæsterne vandt en enkelt vist kun en enkelt periode, men “Bjørnene” vandt kun de tre resterende perioder marginalt. Den stor del af sejren kunne dog tilskrives en storspillende Tobin Carberry, der scorede 31 point i sejren på 110 – 98.

Så er spørgsmålet, om tredje gang bliver lykkens gang for Horsens IC? Gæsterne har i hvert fald gode forudsætninger for at tage revanche og muligvis vinde kampen. De gule fra Horsens spiller rigtig god basketball på nuværende tidspunkt. Siden det seneste nederlag til Bakken Bears er det blevet til seks sejre på stribe, og holdet har senest blæst Svendborg Rabbits ad banen med en storsejr på 102- 80. Bakken Bears har siden sit nederlag til Randers Cimbria tilbage i begyndelsen af december vundet fire kampe i træk i Basketligaen, men det har ikke været med samme overbevisning og dominerende spil, som de viste tidligere i sæsonen. Holdet virker ikke til at være på toppen rent spillemæssigt, og i midtugen løb man ind i sæsonens første nederlag i FIBA Europe Cup til russiske Avtodor Saratov. Det bliver derfor spændende at se, om de danske mestre kan finde frem til tidligere dyder, når de skal forsøge at slå de velspillende ærkerivaler fra Horsens IC ud af pokalturneringen.

Køb billet til kampen her

Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

FOR BEARS NETVÆRK OG SAMARBEJDSPARTNERE I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy
02 feb 2023

Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy

Over de seneste sæsoner har der været flere og flere minutter til unge spillere...
NEWS ARCHIVE