Hayden Dalton kræver fuldt fokus trods videre avancement

Bakken Bears kom onsdag aften tilbage på sejrssporet efter to nederlag i træk på den europæiske scene i FIBA Europe Cup. De danske mestre og sidste års semifinalister i den prestigefyldte turnering besejrede ganske overbevisende finske Kataja Basket på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen med 102 – 58 og sikrede sig videre avancement til 1/8-finalerne inden sidste spillerunde mod russiske Avtodor Saratov. Bakken Bears spillede fremragende basketball og vendte tilbage til de samme dyder fra tidligere på året. Den genfundne form glæder også kampens spiller, Hayden Dalton:

“Træneren (Steffen Wich, red.) og spillerne har talt meget om at få vores hurtige spil og energi tilbage på banen. Vi skulle genfinde vores flotte angrebsspil og disciplinerede forsvarsspil fra tidligere på sæsonen. Hvis vi kunne være i stand til dette, så ville vi have glimrende muligheder for at gøre arbejdet færdigt. Det var vigtigt at løbe med modstanderen og være uselvisk ved at fordele bolden, og det synes jeg, at vi løste fremragende i dag. Vi spiller bedst, når alle spillere får mulighed for at røre bolden. Det er en holdindsats, og når man deler bolden, sikrer man sig samtidig den bedste og mest åbne scoringsmulighed.”

22-årige Hayden Dalton viste igen glimrende form og scorede 16 point og hev 8 rebounds til sig. Den 203 centimeter høje forward snittede imponerede 17 point og og 8 rebounds i sin tid i college, og han nærmer sig de samme stats med den nuværende form. Den ydmyge og unge amerikaner var dog ikke meget for at rose sin egen indsats. Han kastede i stedet sin kærlighed til selve spillet og sine holdkammerater:

“Jeg elsker bare at spille basketball. Så simpelt er det. Jeg elsker den gruppe af spillere, vi har i truppen. De var i stand til at finde mig i de rigtige positioner, hvor jeg var åben til at score. Alt kredit skal gå til resten af holdet for min præstation i aftenens kamp.”

Hayden Dalton og resten af Bakken Bears sikrede sig som sagt videre avancement til knockoutfasen i 1/8-finalen med sejren over finske Kataja Basket inden sidste spillerunde mod førerholdet fra Avtodor Saratov. De danske mestre kan dog fortsat sætte sig på førstepladsen i gruppen ved at slå det russiske mandskab i Vejlby-Risskov Hallen med 11 point eller mere. Aarhusianerne kan potentielt sikre sig en bedre lodtrækning til 1/8-finalen med en førsteplads i gruppen, og Hayden Dalton kræver derfor fuldt fokus i den sidste kamp:

“Vi har sikret os en plads i slutspillet, men vi bliver fortsat nødt til at fokusere fuldt ud på den næste kamp mod Avtodor Saratov i næste uge. Det må ikke blive en sovepude, at vi allerede er gået videre. Vi skal fortsætte vores momentum. De slog os sidste gang på deres hjemmebane, men jeg er sikker på, at vi kan slå dem på hjemmebane og forhåbentlig sikre førstepladsen i gruppen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan.”

Kampen mellem Bakken Bears og Avtodor Saratov spilles onsdag den 6. februar klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE