Cimbria modstander i søndagskamp

Bakken Bears spiller søndag aften kl. 18:00 mod det eneste hold, der har slået Bears i en Basketligakamp – nemlig Randers Cimbria. I starten af december tilføjede Cimbria Bears holdets eneste Basketliganederlag, men det er siden blevet revancheret. Det er dog et forstærket Cimbriahold, der søndag møder op i Vejlby-Risskov Hallen.

Randers Cimbria har fået tilgang af Charlie Burgess, der ganske vist har spillet i klubben i en årrække, men den tidligere Bearsspiller har på grund af en skade blot spillet de to seneste kampe for Bakken Bears. Burgess var en afgørende figur, da Randers Cimbria i holdets seneste kamp på udebane slog Horsens IC.
Bakken Bears kan med en sejr tage et enormt skridt imod førstepladsen i Basketligaens grundspil. Bears har 15 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC på andenpladsen har 13 sejre, men for 18 kampe. Cimbria er på femtepladsen fire point efter Team Fog Næstved, men randrusianerne har to kampe i hånden i forhold til sjællænderne.

Søndagens opgør mellem de to klubber er det fjerde indbyrdes af slagsens i indeværende sæson. Sidste sæsons guldvindere og bronzevindere i Basketligaen mødtes for første gang den 11. oktober på aarhusiansk grund. Dette opgør slap hjemmeholdet fra Bakken Bears klart bedst fra. Aarhusianerne dominerede det meste af kampen, og sikrede sig en sejr på 109 – 74. Sæsonens andet opgør blev spillet den 8. december, og denne gang blev opgøret spillet i Arena Randers. Randers kom godt fra start og førte således med 13 point ved halvleg. Selvom bjørnene kom foran med 5 minutter tilbage af kampen, så lykkedes det randrusianerne at vinde kampen 107-103.

Sæsonens tredje opgør blev spillet den 15. januar i Arena Randers. Det mest bemærkelsesværdige var, at Randers Cimbrias forward, Dee Franklin, satte holdet første 17 point på tavlen. Bjørnene havde hele kampen igennem svært ved at styre Dee Franklin, som sluttede kampen med 37 point, men eftersom Randers’ øvrige spillere blev holdt i kort snor, løb bjørnene med sejren på 115-85.

Bakken Bears har i 2019 kæmpet med at spille op til holdets bedste igennem en hel kamp. Så spørgsmålet er, om Randers Cimbria endnu en gang kan stikke en kæp i hjulet på bjørnene? Gæsterne har i hvert fald gode forudsætninger for og erfaringer med at vinde kampene mod Bears.

Bjørnene må dog alligevel gå ind til kampen med en vis selvtillid, da holdet senest slog Kataja Basket i FIBA Europe Cup med cifrene 102-58. En 44-pointsejr er samtidigt er holdets største sejr i en europæisk turnering nogensinde.

Der er stadig billetter til kampen – køb dem på dette link. Kan du ikke være i Vejlby-Risskov Hallen, kan du følge med på Fanseat.

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE