Cimbria modstander i søndagskamp

Bakken Bears spiller søndag aften kl. 18:00 mod det eneste hold, der har slået Bears i en Basketligakamp – nemlig Randers Cimbria. I starten af december tilføjede Cimbria Bears holdets eneste Basketliganederlag, men det er siden blevet revancheret. Det er dog et forstærket Cimbriahold, der søndag møder op i Vejlby-Risskov Hallen.

Randers Cimbria har fået tilgang af Charlie Burgess, der ganske vist har spillet i klubben i en årrække, men den tidligere Bearsspiller har på grund af en skade blot spillet de to seneste kampe for Bakken Bears. Burgess var en afgørende figur, da Randers Cimbria i holdets seneste kamp på udebane slog Horsens IC.
Bakken Bears kan med en sejr tage et enormt skridt imod førstepladsen i Basketligaens grundspil. Bears har 15 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC på andenpladsen har 13 sejre, men for 18 kampe. Cimbria er på femtepladsen fire point efter Team Fog Næstved, men randrusianerne har to kampe i hånden i forhold til sjællænderne.

Søndagens opgør mellem de to klubber er det fjerde indbyrdes af slagsens i indeværende sæson. Sidste sæsons guldvindere og bronzevindere i Basketligaen mødtes for første gang den 11. oktober på aarhusiansk grund. Dette opgør slap hjemmeholdet fra Bakken Bears klart bedst fra. Aarhusianerne dominerede det meste af kampen, og sikrede sig en sejr på 109 – 74. Sæsonens andet opgør blev spillet den 8. december, og denne gang blev opgøret spillet i Arena Randers. Randers kom godt fra start og førte således med 13 point ved halvleg. Selvom bjørnene kom foran med 5 minutter tilbage af kampen, så lykkedes det randrusianerne at vinde kampen 107-103.

Sæsonens tredje opgør blev spillet den 15. januar i Arena Randers. Det mest bemærkelsesværdige var, at Randers Cimbrias forward, Dee Franklin, satte holdet første 17 point på tavlen. Bjørnene havde hele kampen igennem svært ved at styre Dee Franklin, som sluttede kampen med 37 point, men eftersom Randers’ øvrige spillere blev holdt i kort snor, løb bjørnene med sejren på 115-85.

Bakken Bears har i 2019 kæmpet med at spille op til holdets bedste igennem en hel kamp. Så spørgsmålet er, om Randers Cimbria endnu en gang kan stikke en kæp i hjulet på bjørnene? Gæsterne har i hvert fald gode forudsætninger for og erfaringer med at vinde kampene mod Bears.

Bjørnene må dog alligevel gå ind til kampen med en vis selvtillid, da holdet senest slog Kataja Basket i FIBA Europe Cup med cifrene 102-58. En 44-pointsejr er samtidigt er holdets største sejr i en europæisk turnering nogensinde.

Der er stadig billetter til kampen – køb dem på dette link. Kan du ikke være i Vejlby-Risskov Hallen, kan du følge med på Fanseat.

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE