Gruppefinale mod stærke russere

Det er afgjort hvilke klubber fra FIBA Europe Cups gruppe L, der kvalificerer sig videre til 1/8-finalerne, men Bakken Bears og russiske Avtodor Saratov har endnu ikke delt første- og andenpladsen mellem sig. Det sker onsdag aften, når gruppespillets sidste spillerunde afvikles.

Bakken Bears har fordel af hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, men det russiske hold kan tåle at tabe med op til 10 point og stadig slutte øverst i tabellen. Det skyldes Avtodors sejr på 11 point (71-60) fra det første opgør.

Det russiske hold har trods en generelt set fin sæson på det seneste været igennem en turbulent periode. Efter nederlag i den hjemlige VTB-liga mod Kuban og Khimki og i FIBA Europe Cup mod Kataja i Finland, skiftede Avtodor ud på trænerposten. Ind kom Evgeny Pashutin, der også trænede holdet i slutningen af sidste sæson, men som startede denne sæson i italienske Cantu. Pashutin fik – trods en indledende sejr på hjemmebane over ZZ Leiden –en god hjemlig start på sit andet ophold i Avtodor, der tabte 66-92 på hjemmebane mod Astana. Derfor søger det russiske hold nu oprejsning i Danmark.

Det første opgør mellem de to hold var helt lige inden starten på fjerde periode, men fra 51-51 scorede Avtodor 11 point i træk, hvilket afgjorde kampen. I sidste sæson mødtes holdene også. Her blev det til to hjemmebanesejre – 76-73 til Avtodor og 97-85 til Bears i returopgøret.

Efter en kort nedgangsperiode sikrede Bakken Bears sig en storsejr – ja, faktisk den største i klubbens første 97 europæiske kampe – på 92-58 over Kataja. Den blev efterfulgt af søndagens sikre gevinst over Randers Cimbria. I den kamp måtte Bakken Bears undvære profilen Ryan Evans, der sad ude med en skade, og det er i skrivende stund usikkert om han er klar til kampen mod Avtodor.

Torsdag formiddag trækkes der lod til 1/8-finalerne, hvor første kamp spilles den 6. marts.

Kampen kan ses på https://www.fanseat.com/event/19793 – tip off onsdag kl. 18:30.

 

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE