Bakken Bears med marginal sejr i første kvartfinale i Europa

De regerende danske mestre fra Bakken Bears spillede onsdag aften for en udsolgt Vejlby-Risskov Hallen i det første af to opgør i dette års kvartfinale i FIBA Europe Cup. Aarhusianerne tog imod det stærke tyske mandskab fra s.Oliver Würzburg, der indtil videre var ubesejret i turneringen. Der lå derfor på forhånd en vanskelig opgave foran sidste års semifinalister i selv samme turnering fra Bakken Bears. Der var heller ingen tvivl om tyskernes åbenlyse kvaliteter, efter kampen først var gået igang. En europæisk kvartfinale kan kun associeres med kvalitet, og det afspejlede sig også på banen, hvor begge hold gav smæk for skillingen. De to hold skiftedes til at føre hele kampen igennem, og det resulterede i en fantastisk stemning i hallen fra de fremmødte tilskuere. Kampen skulle helt ned til det sidste minut, før den kunne afgøres. Bakken Bears trak det længste strå med en smal sejr på 76 – 75. Headcoach Steffen Wich var tilfreds efter kampen, men hovedpersonen erkender gæsternes kvaliteter særligt i første halvleg, hvor man følte sig tvunget til at foretage justeringer i pausen, hvis man skulle hive sejren hjem:

“Der hersker ingen tvivl om, at kampen i aften var af høj kvalitet, og det er ikke nemt at være med på dette niveau. Vi så en lille smule rundtossede ud i første halvleg, og af en eller anden mirakuløs årsag var vi kun bagud med seks point ved pausen. Det var på trods af, at vi lå på bagkant i samtlige statistikker. Vi førte ikke en eneste. Vi ændrede derfor forsvarstaktik i pausen, og det må jeg sige, at spillerne virkelig tog til sig. Derfra styrede vi tingene fint, men fjerde periode var en smule skuffende fra vores side, selvom kampen var spændende. 12-12 i fjerde periode er ikke skarpt nok. Det bliver ikke nemt at spille returkampen i Tyskland, men vi kan tage vores forsvarspil og gode energi med til kampen, og så må vi se, hvor langt det rækker næste onsdag.”

Returopgøret spilles onsdag den 27. marts.
Bakken Bears kan sikre sig videre avancement med en sejr eller en uafgjort.

Læs hele referatet

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE