Bakken Bears kigger sydpå

Efter de seneste sæsoners succes med først kvalifikation til Basketball Champions League og siden semi- og kvartfinaler i FIBA Europe Cup kigger Bakken Bears endnu mere udenlands for at kunne bibeholde et højt niveau. De danske mestre er nemlig i gang med at søge optagelse i den bedste tyske række, BBL.

Bakken Bears har netop spillet to kampe mod et hold fra BBL, s.Oliver Würzburg, men undersøgelserne af mulighed for at være med i den bedste tyske række har været længe undervejs. Der forventes afklaring i løbet af de næste to uger, men det forventes at være en formalitet. Udover den endelige godkendelse fra det tyske forbund mangler der også en accept fra Danmarks Basketball Forbund. Sidstnævnte skal medføre, at Bears kan træde ind i Basketligaens slutspil uden at være med i grundspillet. Den model er tidligere praktiseret i andre lande.

Dermed er det planen, at Bakken Bears i løbet af efteråret og det tidlige forår spiller grundspil i BBL sideløbende med kampene i FIBAs turneringer. Fra midten af marts skal Bakken Bears deltage i Basketligaens slutspil og sidenhen slutspillet i BBL såfremt Bears kvalificerer sig hertil.

’Kampene mod Würzburg har bekræftet os i troen på at Bakken Bears har niveau til at gøre sig i BBL. Det kræver meget – både organisatorisk, økonomisk og sportsligt. Vi er i gang med at sondere mulighederne for at bygge en decideret basketballhal, men har fået løfte om dispensation for kravene til faciliteter’, siger sportsdirektør Michael Piloz, der har deltaget i adskillige møder med såvel flere tyske klubber som den tyske liga for der igennem at få overblik over de krav, der stilles ved deltagelse: ’Det er altafgørende, at vi får bygget en hal, så vi kan leve op til forudsætningerne for at være med i BBL. Heldigvis har vi bestyrelsens og hele byens opbakning hertil, og vi regner med allersnarest at kunne offentliggøre de konkrete planer.’

En af de spillere Bakken Bears var oppe imod i kampene mod Würzburg var Skyler Bowlin, der tidligere har spillet tre sæsoner i Horsens IC og derfor kender alt til niveauet. ‘Det er virkelig spændende, hvis Bakken kan komme med i BBL. De har de seneste år bevist, at de kan spille med på højt niveau og det vil være en stor mulighed for dansk basketball’, siger Bowlin.

 

Redigeret 2. april kl. 00.01: APRILSNAR….

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball og netværk! Vi er...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
NEWS ARCHIVE