Bakken Bears kigger sydpå

Efter de seneste sæsoners succes med først kvalifikation til Basketball Champions League og siden semi- og kvartfinaler i FIBA Europe Cup kigger Bakken Bears endnu mere udenlands for at kunne bibeholde et højt niveau. De danske mestre er nemlig i gang med at søge optagelse i den bedste tyske række, BBL.

Bakken Bears har netop spillet to kampe mod et hold fra BBL, s.Oliver Würzburg, men undersøgelserne af mulighed for at være med i den bedste tyske række har været længe undervejs. Der forventes afklaring i løbet af de næste to uger, men det forventes at være en formalitet. Udover den endelige godkendelse fra det tyske forbund mangler der også en accept fra Danmarks Basketball Forbund. Sidstnævnte skal medføre, at Bears kan træde ind i Basketligaens slutspil uden at være med i grundspillet. Den model er tidligere praktiseret i andre lande.

Dermed er det planen, at Bakken Bears i løbet af efteråret og det tidlige forår spiller grundspil i BBL sideløbende med kampene i FIBAs turneringer. Fra midten af marts skal Bakken Bears deltage i Basketligaens slutspil og sidenhen slutspillet i BBL såfremt Bears kvalificerer sig hertil.

’Kampene mod Würzburg har bekræftet os i troen på at Bakken Bears har niveau til at gøre sig i BBL. Det kræver meget – både organisatorisk, økonomisk og sportsligt. Vi er i gang med at sondere mulighederne for at bygge en decideret basketballhal, men har fået løfte om dispensation for kravene til faciliteter’, siger sportsdirektør Michael Piloz, der har deltaget i adskillige møder med såvel flere tyske klubber som den tyske liga for der igennem at få overblik over de krav, der stilles ved deltagelse: ’Det er altafgørende, at vi får bygget en hal, så vi kan leve op til forudsætningerne for at være med i BBL. Heldigvis har vi bestyrelsens og hele byens opbakning hertil, og vi regner med allersnarest at kunne offentliggøre de konkrete planer.’

En af de spillere Bakken Bears var oppe imod i kampene mod Würzburg var Skyler Bowlin, der tidligere har spillet tre sæsoner i Horsens IC og derfor kender alt til niveauet. ‘Det er virkelig spændende, hvis Bakken kan komme med i BBL. De har de seneste år bevist, at de kan spille med på højt niveau og det vil være en stor mulighed for dansk basketball’, siger Bowlin.

 

Redigeret 2. april kl. 00.01: APRILSNAR….

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE