Semifinaler starter torsdag

For 23. sæson i træk er Bakken Bears blandt landets fire bedste hold – ja, i de seneste 22 er det endda blevet til en plads i medaljerækkerne, og det må også være målet, når bjørnene som vindere af grundspillet tager imod Randers Cimbria i DM-semifinalerne.

DM-semifinalerne spilles bedst af fem kampe, og serien indledes torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears har haft 11 dages pause siden holdet sikrede sig den tredje kvartfinalesejr på stribe over Værløse BBK, der var sluttet som nummer otte i grundspillet. Randers Cimbria måtte arbejde lidt mere for sejren i deres kvartfinaleserie, der gik i de maksimale fem kampe inden grundspillets nummer fem overkom Svendborg Rabbits på udebane. Trods det ekstra arbejde har randrusianerne haft en uge til at forberede semifinalerne.

De to hold har allerede mødt hinanden fire gange i denne sæson. Bears vandt overlegent det første opgør inden Randers tog revanche, da kronjyderne tilføjede Bears sæsonens første nederlag (107-103). De to efterfølgende opgør har Bears vundet, men selv i den pointmæssigt store sejr (115-85) i januar, var bjørnene i problemer og bagud i midten af tredje periode.

Bakken Bears er grundspillets statistisk set mest scorende (101,8 point pr. kamp) og bedst defensive (81,2 point imod pr. kamp) hold. Randers Cimbria har været glimrende med i forhold til at score point (90,0), men det har knebet på forsvarssiden, hvor der er lukket 91,0 point ind pr. kamp – kun Wolfpack har haft en mere åben defensiv.

Randers Cimbria har spillere, der i en vilkårlig kamp virkelig kan ’sætte ild til scoringstavlen’. Chris Nielsen og Charlie Burgess har i en efterhånden fjern fortid vist deres evner for Bakken Bears og siden da i mange sæsoner hos Bakken Bears, mens Dee Franklin i en af grundspilskampene mod Bears satte 37 point på scoringstavlen – flest af alle i denne sæsons Basketliga. Brantley Bynum er holdets bedste rebounder (7,1 rebounds pr. kamp) og næstbedste scorer (16,8 point) efter Franklin (17,2).

Cimbria har det formentlig bredeste hold i deres tid i Basketligaen og har mindst ni spillere, der forventes at spille en betydningsfuld rolle i kampene.

Uagtet at Randers Cimbria har mange individuelle kvaliteter, er de det hold i Basketligaen med færrest assist pr. kamp (15,0 imod 24,5 til Bears).

Bakken Bears måtte undvære hele fire spillere i holdets seneste kamp. Michel Diouf, Tobin Carberry, Tylor Ongwae og Thomas Lærke har siddet ude, men alle fire er på vej tilbage. Det er dog i skrivende stund for tidligt at spå om alle fire rent faktisk også bliver klar til kampen.

Semifinalerne fortsætter på mandag i Arena Randers, mens kamp tre, evt. fire og fem spilles de efterfølgende torsdage og mandag – skiftevis i Aarhus og Randers.

Alle kampene i serien kan ses på Fanseat.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE