Fortsætter hjemmebanefordelen?

Mens Horsens IC har kvalificeret sig til DM-finalerne efter tre sejre over Team Fog Næstved, kæmper Bakken Bears og Randers Cimbria stadig om hvem der skal møde horsensianerne i slutkampene om det danske mesterskab.

Semifinalerne spilles bedst af fem kampe – der skal altså tre sejre til en finaleplads. Som det i grundspillet bedst placerede hold har Bakken Bears hjemmebanefordel i tre af de fem kampe, og indtil videre har der været sejre til hjemmebaneholdet i seks af de syv kampe holdene har spillet mod hinanden. Bears vandt begge hjemmekampene i grundspillet, Randers Cimbria den ene af de to indledende kampe, og i de tre semifinalekampe har hjemmeholdet trukket det længste strå. Den eneste kamp, hvor udeholdet har vundet var i grundspilskampen i Arena Randers midt i januar, hvor Bears vandt overbevisende (115-85), men cifrene fortæller ikke hele historien om en kamp, hvor Bears var på hælene i de første 25 minutter. Stillingen var 57-57 efter 25 minutter, og det meget ulige resultat skyldtes især en Bearssejr på 37-16 i fjerde quarter.

I semifinalerne vandt Bears kamp 1 i Aarhus, Cimbria vandt den anden kamp i Randers, og da serien kom tilbage til Aarhus blev det til Bearssejr i kamp 3. Nu venter så det fjerde semifinaleopgør mandag, og HVIS tendensen fortsætter, bliver der en altafgørende kamp torsdag i Vejlby-Risskov Hallen. Det har dog været tæt i de første tre kampe, hvor hjemmeholdet har vundet med 10, 7 og 15 point.

Hjemmebanesejren i mandagens anden semifinale markerede den første sejr til Randers Cimbria i en playoffsserie mod Bakken Bears. Det er fjerde gang holdene mødes i en slutspilsserie. Bears vandt 2-0 i kvartfinalerne i såvel 2004 og 2005, mens det blev til 4-0 i finalerne i 2014.

Det har været en semifinaleserie med store statistiske forskelle. Bears har outreboundet Cimbria (48,7 mod 34,0), men omvendt har kronjyderne klart færrest turnovers (10,3 mod 15,7). De to holds trepointsprocenter er næsten ens (Bears skyder 35,9%, mens Cimbria rammer på 36,5% af sine trepointskud). Til den sidste statistik hører dog, at Bears skød skidt i de to første kampe, men samlede fint op i kamp tre, hvor holdet ramte på 14 af 29 forsøg.

Bears skyder de bedste procenter på topointforsøg (56,4 mod 50,8 til Cimbria), og Bears er også flittigst på straffelinjen (25,3 straffekast mod 17,7 til Cimbria).

I de seneste to kampe har Bears været uden holdets topscorer (15,2 point pr. kamp), Ryan Evans, der har været ude med en fiberskade. Evans nærmer sig et comeback, men det er tvivlsomt om det sker allerede mandag. Skulle holdene nå den femte kamp, forventes Evans klar.

I Evans fravær har Darko Jukic (15,3 point pr. kamp) været topscorer sammen med Michel Diouf (14,0) og Thomas Lærke (13,3). Hele ni Bears-spillere snitter mindst 7 point pr. kamp!

For Cimbria er det ”blot” seks spillere, der har scoret mindst 7 point pr. kamp, men det betyder nu ikke at randrusianerne ikke har stor bredde på holdet. Tre vigtige spillere er ikke blandt de seks mest scorende spillere, men Rasmus Bach, Marinus Mouboe og Tobias Reinholt har alle vist deres kvaliteter i løbet af semifinaleserien.

Mest scorende for Cimbria har været Devon Thomas (17,3 point pr. kamp) foran Brantley Bynum (16,3) og Charlie Burgess (15,0).

 

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE