Bears kan sikre guld i Horsens

DM-finalerne mellem Horsens IC og Bakken Bears spilles med tre-fire dages mellemrum, og det kræver hurtige justeringer fra træner- og sundhedsstaben i de to klubber. Når holdene mandag mødes i Forum Horsens har Bakken Bears en 3-0-føring og de forsvarende mestre er således blot en sejr fra klubbens 17. DM-titel.

Og det er på alle måder Horsens IC, der har fået noget at tænke over efter de første tre finaler. To tætte kampe blev efterfulgt af en bizar forestilling torsdag, hvor Bakken Bears vandt så stort at fokus til sidst kunne være på klubbens rekordholder, Chris Christoffersen, der måske spillede sin sidste hjemmekamp. Bakken Bears vandt 91-62 i en kamp, der blev afgjort i den første del af tredje periode.

Horsens ICs topscorer fra de to første kampe, Brandon Tabb, fik kun godt fem minutters spilletid inden head coach Arnel Dedic valgte ikke at benytte Tabb yderligere. I Tabbs fravær var Stefan Savic og Charles Callison mest scorende med hhv 21 og 16 point.

Bakken Bears har spillet markant bredere end Horsens IC. I den tredje finalekamp spillede tre HIC-spillere mere end 34 minutter, mens ingen af Bearsspillerne nåede mere end knap 24 minutter på banen. Og det er klart at Tabbs fravær også i den forstand kostede dyrt.

Skønt Ryan Evans (24 point på 11 skud) samt 5 rebounds og Tobin Carberry (17 point på 10 skud samt 7 assists) var dominerende pointmæssigt, var Tylor Ongwae indehaver af en næsten endnu mere imponerende statistik. Ongwae scorede 13 point, tog 4 rebounds og havde 4 steals på godt 19 minutters spilletid, og Bakken Bears vandt de 19 minutter med hele 42 overskydende point!!

Igennem de tre finaler har Bakken Bears’ spil udviklet sig positivt. Især i forsvarsenden er der sket en udvikling. Horsens IC har scoret 86, 76 og 62 point i de tre kampe, og kan Bakken Bears holde stilen rent defensivt, bliver det en svær opgave for HIC at komme igen i finaleserien.

Bakken Bears kan med en sejr tage klubbens 16. mesterskab siden 1997 og det 17. i alt. Det vil i givet fald være det tredje DM på stribe til de aarhusianske bjørne. Først venter dog et hårdt slag i Forum Horsens. Der er tip off kl. 19:00 og kampen kan ses på Fanseat.com eller TV2 Sport.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE