Amerikansk guard til Bears

Bakken Bears har indgået aftale med en amerikanske guard direkte fra collegerækkerne. David Efianayi kommer til Danmark efter at have været topscorer på det amerikanske NCAA Division 1-college, Gardner Webb University.

David Efianayi er 188 cm og kan spille begge guardpositioner. Efianayi er født i USA, og har udover amerikansk pas også statsborgerskab i Nigeria. Guarden afsluttede fire års basketball hos Gardner Webb University med to sæsoner som holdets topscorer. I 2018/19 snittede Efianayi 18,1 point som han supplerede med 3,7 rebounds og 2,9 assists. Han scorede på imponerende 42,0% af sine trepointskud.

Den kommende Bearsspiller var med til at skrive historie med sit college, der for første gang nogensinde vandt sin conference (Big South) tournament, og for første gang nogensinde deltog i det amerikanske collegesystems fornemste slutspil, hvor holdet tabte til de senere nationale mestre fra Virginia i en kamp, hvor Gardner Webb ellers førte ind i anden halvleg. Efianayi ramte fire trepointscoringer på syv forsøg i den kamp.

’Jeg glæder mig virkelig til at blive en del af et etableret og succesfuldt hold som Bakken Bears. Det har været min drøm at spille basketball professionelt, og jeg ser i den grad frem til at starte min rookie-sæson i Danmark. Jeg har hørt rigtig gode ting om klubbens og fansene og jeg kan ikke vente med at gå i krig i hver eneste kamp med holdet og foran enestående fans. Let’s Go Bears’, siger David Efianayi, der kommer til Danmark I begyndelsen af august.

’Vi glæder os ekstremt meget til at få David til Danmark. Han passer rigtig fint ind i den profil vi har ledt efter, og vi har fået rigtig gode anbefalinger på ham – dels fra den skole, hvor han har sat nogle solide aftryk og dels fra vores tidligere stjerne, DeVaughn Akoon-Purcell, der har trænet med ham i sommer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Bearstruppen tæller nu 12 spillere: Foruden David Efianayi er det Morten Sahlertz, Adama Darboe, Thomas Lærke, Darko Jukic, Tylor Ongwae, Ryan Evans, Michel Diouf, Simon Bjørnebo (skiftet fra EBAA), Magnus Møllgaard (dobbeltlicens med EBAA), Liam Churchill (dobbeltlicens med EBAA) og Anton Harbo (dobbeltlicens med EBAA). Det er planen, at truppen suppleres med 1-2 spillere yderligere.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE