Bears henter spiller med historisk rekord

Bakken Bears har indgået aftale med den sidste brik i sæsonens store puslespil. Amerikanske Jonathan Galloway indleder sin professionelle karriere hos de danske mestre, og Galloway er en spiller, der knytter sig en historisk rekord til.

Jonathan Galloway er 23 år, 208 cm, center og landsholdsspiller fra Guam med hvem han vandt Pacific Games i juli måned. Galloway kommer fra det amerikanske college University of California Irvine, der i 2018/19 havde sin bedste sæson nogensinde. UC Irvine vandt Big West Conference og nåede efter en overraskende sejr over Kansas State anden runde af NCAA-slutspillet, hvor Oregon dog var for stærke.

Udover den holdmæssige succes, brillerede Galloway også individuelt. Han blev i 2018/19 kåret som den bedste forsvarsspiller i sin conference – for tredje år i træk. Jonathan Galloway er den eneste spiller nogensinde, der er kåret som Conference Defensive Player of the Year tre sæsoner i træk.

Jonathan Galloway snittede i sit senior år 24 minutter, hvor han producerede 6,9 point (scoringsprocent på 60,6), 7,9 rebounds samt 1,0 blocks pr. kamp.

’Det har været afgørende for os at finde en helt anden type spiller end vi allerede har i truppen, og det har vi til fulde fundet i Jonathan Galloway. Hans kompetencer i forsvars- og reboundspillet kommer til at supplere truppen rigtig fint,’ siger sportsdirektør Michael Piloz.

Når Galloway tirsdag lander i Danmark består Bearstruppen af 14 spillere, og dermed er truppen komplet inden næste måneds kvalifikationskampe i Basketball Champions League.

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE