Bears henter spiller med historisk rekord

Bakken Bears har indgået aftale med den sidste brik i sæsonens store puslespil. Amerikanske Jonathan Galloway indleder sin professionelle karriere hos de danske mestre, og Galloway er en spiller, der knytter sig en historisk rekord til.

Jonathan Galloway er 23 år, 208 cm, center og landsholdsspiller fra Guam med hvem han vandt Pacific Games i juli måned. Galloway kommer fra det amerikanske college University of California Irvine, der i 2018/19 havde sin bedste sæson nogensinde. UC Irvine vandt Big West Conference og nåede efter en overraskende sejr over Kansas State anden runde af NCAA-slutspillet, hvor Oregon dog var for stærke.

Udover den holdmæssige succes, brillerede Galloway også individuelt. Han blev i 2018/19 kåret som den bedste forsvarsspiller i sin conference – for tredje år i træk. Jonathan Galloway er den eneste spiller nogensinde, der er kåret som Conference Defensive Player of the Year tre sæsoner i træk.

Jonathan Galloway snittede i sit senior år 24 minutter, hvor han producerede 6,9 point (scoringsprocent på 60,6), 7,9 rebounds samt 1,0 blocks pr. kamp.

’Det har været afgørende for os at finde en helt anden type spiller end vi allerede har i truppen, og det har vi til fulde fundet i Jonathan Galloway. Hans kompetencer i forsvars- og reboundspillet kommer til at supplere truppen rigtig fint,’ siger sportsdirektør Michael Piloz.

Når Galloway tirsdag lander i Danmark består Bearstruppen af 14 spillere, og dermed er truppen komplet inden næste måneds kvalifikationskampe i Basketball Champions League.

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE