Bears henter spiller med historisk rekord

Bakken Bears har indgået aftale med den sidste brik i sæsonens store puslespil. Amerikanske Jonathan Galloway indleder sin professionelle karriere hos de danske mestre, og Galloway er en spiller, der knytter sig en historisk rekord til.

Jonathan Galloway er 23 år, 208 cm, center og landsholdsspiller fra Guam med hvem han vandt Pacific Games i juli måned. Galloway kommer fra det amerikanske college University of California Irvine, der i 2018/19 havde sin bedste sæson nogensinde. UC Irvine vandt Big West Conference og nåede efter en overraskende sejr over Kansas State anden runde af NCAA-slutspillet, hvor Oregon dog var for stærke.

Udover den holdmæssige succes, brillerede Galloway også individuelt. Han blev i 2018/19 kåret som den bedste forsvarsspiller i sin conference – for tredje år i træk. Jonathan Galloway er den eneste spiller nogensinde, der er kåret som Conference Defensive Player of the Year tre sæsoner i træk.

Jonathan Galloway snittede i sit senior år 24 minutter, hvor han producerede 6,9 point (scoringsprocent på 60,6), 7,9 rebounds samt 1,0 blocks pr. kamp.

’Det har været afgørende for os at finde en helt anden type spiller end vi allerede har i truppen, og det har vi til fulde fundet i Jonathan Galloway. Hans kompetencer i forsvars- og reboundspillet kommer til at supplere truppen rigtig fint,’ siger sportsdirektør Michael Piloz.

Når Galloway tirsdag lander i Danmark består Bearstruppen af 14 spillere, og dermed er truppen komplet inden næste måneds kvalifikationskampe i Basketball Champions League.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE