Bakken Bears må vinke farvel til håbet om Champions League efter nederlag til cypriotiske Keravnos

De regerende danske mestre fra Bakken Bears har i de seneste sæsoner været fast inventar i knockout-fasen på den europæiske scene i FIBA Europe Cup, hvor man de seneste to sæsoner har nået henholdsvis semifinalen og kvartfinalen i den præstigefyldte turnering. Derfor havde holdet og klubben også sat næsen op efter, at det i indeværende sæson skulle hedde Champions League og dermed et endnu finere selskab i europæisk regi. Bakken Bears kom også til fredagens opgør med et glimrende udgangspunkt fra den første kamp på Cypern, hvor man sikrede sig et forspring på ni point til returopgøret i Vejlby-Risskov Hallen mod cypriotiske Keravnos.

Det begyndte også lovende for “Bjørnene”, der kom flyvende ud fra tip-off og vandt første periode med ti point til stillingen 28-18. Det aarhusianske mandskab viste prøver på sit vanlige spil med masser af afleveringer og højt tempo, der stressede gæsterne. De to duellanter spillede dog lige op i anden periode, hvilket gav en pausestilling på 45-39 i Bakken Bears’ favør. Hjemmeholdet havde derfor en komfortabel samlet føring på 15 point. Men en skuffende anden halvleg kom for alvor til at koste for “Bjørnene”, der hverkan fandt løsningerne eller det vante høje tempo. Det var derfor også en yderst skuffet anfører efter kampen:

“Keravnos er bare et rigtig godt hold. Vi fik det også at mærke dernede i den første kamp, hvor vi havde en rigtig god første halvleg og en dårlig anden halvleg, hvor de først var klar fra anden halvleg. I dag var de så klar helt fra starten. Jeg syntes, at de gjorde et rigtig flot stykke arbejde med at få os ned i tempo, og det var til deres fordel. Vi har en bredere rotation, og når de får os ned i tempo, så får vi ikke gjort dem trætte, og derfor kan de score på de svære skud til sidst, udtaler Morten Sahlertz og fortsætter:

”Jeg har sagt til gutterne, at vi skal være skuffede og irriterede over kampen i aften, og det føler vi alle sammen. Sådan skal vi føle, men når vi lige får kampen lidt på afstand og får vendt og drejet tingene, så er det bare op på hesten igen, og så går vi efter at vinde FIBA Europe Cup i år.”

Bakken Bears er til trods for det skuffende nederlag sikret en plads til FIBA Europe Cup, hvor holdet er direkte kvalificeret.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE