FIBA Europe Cup – modstandere og datoer

Med nederlaget i kvalifikationen til Basketball Champions League, står det fast, at Bakken Bears for tredje sæson i træk skal deltage i FIBA Europe Cup. De to forrige sæsoner bød på semi- og kvartfinaler, så det er stolte traditioner som 2019/20-udgaven af Bakken Bears skal leve op til.

Bakken Bears indgår i gruppe H. Kun et af de øvrige hold er allerede fundet. Modstanderne bliver:

Egis Körmend fra Ungarn – der blev seedet til deltagelse i hovedturneringen af FIBA Europe Cup. Et virkelig stærkt hold, der i sidste sæson efter en førsteplads i grundspillet fik sølvmedaljer, da det ungarske slutspil blev afviklet. I 2018/19 deltog holdet ikke i FIBAs turneringer, men i stedet i Alpe-Adria Cup, som Körmend vandt efter finalesejr over Skrljevo fra Kroatien. I de forrige seks sæsoner deltog Egis Körmend i FIBA Europe Cup. Bedste resultat var en 1/8-finale i 2017/18.

Taberen af Basketball Champions League-kvalifikationskampen mellem Legia Warszawa og Nizhni Novgorod (26/9 i Polen og 29/9 i Rusland). Legia vandt over Sigal Prishtina efter overtime. Legia Warszawa blev nummer 8 i den polske EBL-liga, og tabte i kvartfinalen mod grundspilsvinderne fra Asseco Arka Gdynia. Nizhny Novgorod nåede slutspillet i den meget stærke VTB-liga, hvor kvartfinalerne mod et af Europas bedste hold CSKA Moskva blev endestationen. Det russiske hold er seedet til at kvalificere sig til Basketball Champions League.

Vinderen af FIBA Europe Cup-kvalifikationskampen mellem Tartu og Kataja (2/10 i Estland og 9/10 i Finland). Begge hold har Bakken Bears europæisk erfaring imod. Tartu – som Bears mødte i kvalifikationen til Basketball Champions League i efteråret 2016 – blev i sidste sæson nummer 6 i LatEstBL – fællesrækken mellem de bedste hold fra Letland og Estland. Sideløbende deltog holdet i den estiske liga, hvor det blev en kvartfinaleplads. Finske Kataja har Bears også mødt i de europæiske turneringer, senest i det andet gruppespil i 2018/19. Kataja blev nummer fire og tabte herefter kvartfinalerne i den finske Korisliiga.

Bears åbner med en hjemmekamp mod Egis Körmend den 23. oktober, hvorefter der venter udekampe tre uger i træk! Gruppespillet slutter med hjemmekampe mod vinderen af Tartu/Kataja den 20. november og mod taberen af Legia Warszawa/Nizhny Novgorod den 27. november. Puljens to bedste hold går videre til det andet gruppespil, hvor 16 hold skal barberes ned til otte.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE