FIBA Europe Cup – modstandere og datoer

Med nederlaget i kvalifikationen til Basketball Champions League, står det fast, at Bakken Bears for tredje sæson i træk skal deltage i FIBA Europe Cup. De to forrige sæsoner bød på semi- og kvartfinaler, så det er stolte traditioner som 2019/20-udgaven af Bakken Bears skal leve op til.

Bakken Bears indgår i gruppe H. Kun et af de øvrige hold er allerede fundet. Modstanderne bliver:

Egis Körmend fra Ungarn – der blev seedet til deltagelse i hovedturneringen af FIBA Europe Cup. Et virkelig stærkt hold, der i sidste sæson efter en førsteplads i grundspillet fik sølvmedaljer, da det ungarske slutspil blev afviklet. I 2018/19 deltog holdet ikke i FIBAs turneringer, men i stedet i Alpe-Adria Cup, som Körmend vandt efter finalesejr over Skrljevo fra Kroatien. I de forrige seks sæsoner deltog Egis Körmend i FIBA Europe Cup. Bedste resultat var en 1/8-finale i 2017/18.

Taberen af Basketball Champions League-kvalifikationskampen mellem Legia Warszawa og Nizhni Novgorod (26/9 i Polen og 29/9 i Rusland). Legia vandt over Sigal Prishtina efter overtime. Legia Warszawa blev nummer 8 i den polske EBL-liga, og tabte i kvartfinalen mod grundspilsvinderne fra Asseco Arka Gdynia. Nizhny Novgorod nåede slutspillet i den meget stærke VTB-liga, hvor kvartfinalerne mod et af Europas bedste hold CSKA Moskva blev endestationen. Det russiske hold er seedet til at kvalificere sig til Basketball Champions League.

Vinderen af FIBA Europe Cup-kvalifikationskampen mellem Tartu og Kataja (2/10 i Estland og 9/10 i Finland). Begge hold har Bakken Bears europæisk erfaring imod. Tartu – som Bears mødte i kvalifikationen til Basketball Champions League i efteråret 2016 – blev i sidste sæson nummer 6 i LatEstBL – fællesrækken mellem de bedste hold fra Letland og Estland. Sideløbende deltog holdet i den estiske liga, hvor det blev en kvartfinaleplads. Finske Kataja har Bears også mødt i de europæiske turneringer, senest i det andet gruppespil i 2018/19. Kataja blev nummer fire og tabte herefter kvartfinalerne i den finske Korisliiga.

Bears åbner med en hjemmekamp mod Egis Körmend den 23. oktober, hvorefter der venter udekampe tre uger i træk! Gruppespillet slutter med hjemmekampe mod vinderen af Tartu/Kataja den 20. november og mod taberen af Legia Warszawa/Nizhny Novgorod den 27. november. Puljens to bedste hold går videre til det andet gruppespil, hvor 16 hold skal barberes ned til otte.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE