FIBA Europe Cup – modstandere og datoer

Med nederlaget i kvalifikationen til Basketball Champions League, står det fast, at Bakken Bears for tredje sæson i træk skal deltage i FIBA Europe Cup. De to forrige sæsoner bød på semi- og kvartfinaler, så det er stolte traditioner som 2019/20-udgaven af Bakken Bears skal leve op til.

Bakken Bears indgår i gruppe H. Kun et af de øvrige hold er allerede fundet. Modstanderne bliver:

Egis Körmend fra Ungarn – der blev seedet til deltagelse i hovedturneringen af FIBA Europe Cup. Et virkelig stærkt hold, der i sidste sæson efter en førsteplads i grundspillet fik sølvmedaljer, da det ungarske slutspil blev afviklet. I 2018/19 deltog holdet ikke i FIBAs turneringer, men i stedet i Alpe-Adria Cup, som Körmend vandt efter finalesejr over Skrljevo fra Kroatien. I de forrige seks sæsoner deltog Egis Körmend i FIBA Europe Cup. Bedste resultat var en 1/8-finale i 2017/18.

Taberen af Basketball Champions League-kvalifikationskampen mellem Legia Warszawa og Nizhni Novgorod (26/9 i Polen og 29/9 i Rusland). Legia vandt over Sigal Prishtina efter overtime. Legia Warszawa blev nummer 8 i den polske EBL-liga, og tabte i kvartfinalen mod grundspilsvinderne fra Asseco Arka Gdynia. Nizhny Novgorod nåede slutspillet i den meget stærke VTB-liga, hvor kvartfinalerne mod et af Europas bedste hold CSKA Moskva blev endestationen. Det russiske hold er seedet til at kvalificere sig til Basketball Champions League.

Vinderen af FIBA Europe Cup-kvalifikationskampen mellem Tartu og Kataja (2/10 i Estland og 9/10 i Finland). Begge hold har Bakken Bears europæisk erfaring imod. Tartu – som Bears mødte i kvalifikationen til Basketball Champions League i efteråret 2016 – blev i sidste sæson nummer 6 i LatEstBL – fællesrækken mellem de bedste hold fra Letland og Estland. Sideløbende deltog holdet i den estiske liga, hvor det blev en kvartfinaleplads. Finske Kataja har Bears også mødt i de europæiske turneringer, senest i det andet gruppespil i 2018/19. Kataja blev nummer fire og tabte herefter kvartfinalerne i den finske Korisliiga.

Bears åbner med en hjemmekamp mod Egis Körmend den 23. oktober, hvorefter der venter udekampe tre uger i træk! Gruppespillet slutter med hjemmekampe mod vinderen af Tartu/Kataja den 20. november og mod taberen af Legia Warszawa/Nizhny Novgorod den 27. november. Puljens to bedste hold går videre til det andet gruppespil, hvor 16 hold skal barberes ned til otte.

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE