FIBA Europe Cup – modstandere og datoer

Med nederlaget i kvalifikationen til Basketball Champions League, står det fast, at Bakken Bears for tredje sæson i træk skal deltage i FIBA Europe Cup. De to forrige sæsoner bød på semi- og kvartfinaler, så det er stolte traditioner som 2019/20-udgaven af Bakken Bears skal leve op til.

Bakken Bears indgår i gruppe H. Kun et af de øvrige hold er allerede fundet. Modstanderne bliver:

Egis Körmend fra Ungarn – der blev seedet til deltagelse i hovedturneringen af FIBA Europe Cup. Et virkelig stærkt hold, der i sidste sæson efter en førsteplads i grundspillet fik sølvmedaljer, da det ungarske slutspil blev afviklet. I 2018/19 deltog holdet ikke i FIBAs turneringer, men i stedet i Alpe-Adria Cup, som Körmend vandt efter finalesejr over Skrljevo fra Kroatien. I de forrige seks sæsoner deltog Egis Körmend i FIBA Europe Cup. Bedste resultat var en 1/8-finale i 2017/18.

Taberen af Basketball Champions League-kvalifikationskampen mellem Legia Warszawa og Nizhni Novgorod (26/9 i Polen og 29/9 i Rusland). Legia vandt over Sigal Prishtina efter overtime. Legia Warszawa blev nummer 8 i den polske EBL-liga, og tabte i kvartfinalen mod grundspilsvinderne fra Asseco Arka Gdynia. Nizhny Novgorod nåede slutspillet i den meget stærke VTB-liga, hvor kvartfinalerne mod et af Europas bedste hold CSKA Moskva blev endestationen. Det russiske hold er seedet til at kvalificere sig til Basketball Champions League.

Vinderen af FIBA Europe Cup-kvalifikationskampen mellem Tartu og Kataja (2/10 i Estland og 9/10 i Finland). Begge hold har Bakken Bears europæisk erfaring imod. Tartu – som Bears mødte i kvalifikationen til Basketball Champions League i efteråret 2016 – blev i sidste sæson nummer 6 i LatEstBL – fællesrækken mellem de bedste hold fra Letland og Estland. Sideløbende deltog holdet i den estiske liga, hvor det blev en kvartfinaleplads. Finske Kataja har Bears også mødt i de europæiske turneringer, senest i det andet gruppespil i 2018/19. Kataja blev nummer fire og tabte herefter kvartfinalerne i den finske Korisliiga.

Bears åbner med en hjemmekamp mod Egis Körmend den 23. oktober, hvorefter der venter udekampe tre uger i træk! Gruppespillet slutter med hjemmekampe mod vinderen af Tartu/Kataja den 20. november og mod taberen af Legia Warszawa/Nizhny Novgorod den 27. november. Puljens to bedste hold går videre til det andet gruppespil, hvor 16 hold skal barberes ned til otte.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE