Foromtale: Bronze- og guldvinderne mødes

I sæsonens blot anden kamp har vi et formodet topopgør, når sidste sæsons bronzevindere tager imod de forsvarende mestre – Team FOG Næstved møder Bakken Bears onsdag.

Siden sidste sæson er der sket store ændringer på begge hold. Bears har syv nye spillere – heraf tre nye udenlandske profiler – mens Team FOG Næstved foruden et nyt trænerteam groft sagt har et helt nyt hold. Af de 11 spillere, der åbnede sæsonen i fredags, var der blot en enkelt – Jeppe Madsen – der spillede for Team FOG i sæsonen 2018/19. Head coachen hedder nu Arnel Dedic – tidligere Horsens IC – og eftersom han åbner sæsonens med to spilledages karantæne vil sydsjællænderne onsdag være styret af assistenten Sergio Rico, som Dedic tog med fra Horsens.

Næstved åbnede sæsonen med en sejr over EBAA. TFN vandt 82-68 over det aarhusianske udviklingshold, der holdt kampen tæt indtil midtvejs i fjerde periode, men Næstveds rutine og kvalitet var dog for udtalt i slutningen af kampen. Mest scorende i kampen var den meget stærke nigerianske guard Uche Ofoegbu, der scorede 20 point som blev suppleret med 6 rebounds og 5 assists, mens Carlos Mateo scorede 16 point og tog 6 rebounds.

Næstveds hold anno 2019/20 er kendetegnet ved en masse størrelse – især på guardpladserne. Kun 16-årige Malte Gamborg Larsen er lavere end 190 cm, og Næstved er dermed et hold, der er svære at skabe mismatches imod.

Den på papiret største danske profil er Zarko Jukic – ja, han er bror til Bakken Bears’ Darko – men han er desværre ude med en brækket hånd. Udover førnævnte Madsen var Aleksandar Nedic eneste danske spiller, der var på banen i sæsonpremieren.

Bears har – ligesom onsdagens hjemmehold – vundet sæsonens første kamp, da det blev til sejr på 104-75 over Copenhagen Basketball. For begge hold bliver onsdagens kamp således den første mod Pro A-hold.

Udover opgøret mod Copenhagen har Bears to europæiske opgør i bagagen. Selvom det samlede nederlag mod cypriotiske Keravnos er ude af benene, er der ingen tvivl om at det længe har rumsteret i hovederne på bjørneflokken, men det er også sikkert at en solid præstation mod Næstved vil fortrænge det europæiske mismod og få sat fokus over på de kommende opgaver.

Der er tip off kl. 19:30 – kampen kan ses på fanseat.com

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE