Bakken Bears fandt de lange klør frem mod bjørnebrødrene fra EBAA

Lillebror fra EBAA virkede allerede fra kampens begyndelse opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears på deres fælles hjemmebane fredag aften. Flere flotte aktioner fra de unge spillere bragte stillingen på helt lige ved stillingen 4-4 efter de første par minutter af kampens begyndelse. Storebror fra Bakken Bears spillede meget på fysikken mod det unge mandskab omkring kurven, og det sørgede også for kampens første føring til 8-4. Herefter kæmpede EBAA dog med for alvor at følge med det høje tempo fra de regerende danske mestre. Disse minutter blev kostbare for farmerholdet, der kom bagud med ti point til stillingen 18-8 med fire minutter tilbage af første periode. Det var dog alligevel EBAA-mandskabet, der stod for første periodes højeste bifald fra de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen med en fremragende aflevering bag om ryggen fra Liam Churchill til en helt fri Nadir Alston, der dunkede spektakulært under kurven. Bakken Bears kom dog ikke i problemer i første periode, og derfor var stillingen også 23-16 efter de første ti minutter.

EBAA lod sig dog ikke imponere af Bakken Bears’ fysiske og dominerende spil, og de kæmpede bravt videre i anden periodes indledning. Her var det det unge mandskab, som isoleret for perioden havde scoret flest point med tolv mod ni. Det virkede derfor ikke umuligt for lillebror at stikke en kæp i hjulet for Bears’ imponerende sæsonstart med lutter sejre. Men som så mange gang før, når modstandere æder sig ind på Bakken Bears, så øger de blot tempoet. Fredag aften var heller ingen undtagelse. Med tre minutter tilbage inden pausen, havde de danske mestre bragt sig foran med femten point til stillingen 45-30. Man skal dog ikke sælge skinnet, før Bjørnen er skudt, men det lignede unægteligt, at det ville blive en vanskelig opgave for EBAA at komme tilbage i anden halvleg. Anden periode sluttede med stillingen 53-32. EBAA’s Jonas Schaarup gjorde dog fremragende figur for det unge hold som kampens topscorer indtil videre med tolv point.

Tredje periode åbnede noget langsomt og kaotisk fra begge hold, der misbrugte mange muligheder. Det var dog alligevel Bakken Bears, der skulle bruge færrest muligheder for at få scoret, og de fik stille og roligt gang i spillet efter pausen. Efter tre minutter havde de bragt sig yderligere foran med 62-32 mod EBAA-holdet, der fortsat manglede at score. Den pointmæssige tørke for EBAA blev også dyr for det talentfulde hold, der med fire minutter tilbage af tredje periode kunne kigge op på pointtavlen og se en komfortabel Bakken Bears-føring på hele 74-38. Bears vandt perioden med sammenlagt 36-10, og derfor lød stillingen på 89-42 op til fjerde og sidste periode.

De danske mestre fortsatte ufortrødent det høje tempo og spillede i den grad med musklerne i fjerde periodes indledende minutter. Her scorede ”Bjørnene” elleve point i træk og trak yderligere fra. En svær aften for EBAA i Vejlby-Risskov Hallen. Hjemmeholdet fra Bakken Bears nåede dermed over de 100 point tidligt i sidste periode, og holdets store bredde kom ligeledes til udtryk med otte spillere med over ti point på tavlen. Alt i alt en svær aften for et hårdt kæmpende EBAA-mandskab, der taber fredagens kamp med 121-48 til Bakken Bears.

Kampens mest scorende spillere blev Ryan Evans fra Bakken Bears med 16 point og og Jonas Schaarup fra EBAA med 16 point.

Sejren var desuden klubbens andenstørste i historien.

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
NEWS ARCHIVE