Topopgør søndag

Bakken Bears og Horsens IC har delt de seneste ni DM-titler og de sidste to pokalsejre mellem sig, og det er samtidig de eneste to ubesejrede hold i dette års Basketliga. Basketballinteresserede har altså ingen grund til at misse søndagens topopgør i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens IC har været flyvende i sæsonens start. HIC har vundet stort i alle kampe, bortset fra den seneste i onsdags mod Wolfpack, der på spektakulær vis blev besejret i sidste sekund. Det hører med til historien, at topholdet i de første seks kampe har spillet imod de fem hold fra Pro B samt det dårligst placerede hold i Pro A, Svendborg Rabbits. Nu venter tre kampe – mod Bears, Næstved og Randers – der vil give lidt klarere fingerpreg om, hvor head coach Finnur Freyr Stefanssons hold står.

Den nye islandske træner har set flere af holdets nye spillere vise niveau fra starten. Roberto Gallinat – amerikansk guard fra University of Pacific er startet forrygende og er ligaens topscorer (24,8 point pr. kamp) og mest effektive spiller (efficiency på 25,8). Otis Livingston er holdets point guard fra George Mason University og den spiller med næstflest assists i Basketligaen (efter Bears’ Adama Darboe). Holdets 213 cm center fra Western Illinois University, Brandon Gilbeck, fører Basketligaen med uhørte 4,2 blocks pr. kamp. Samtidig har Gilbeck en scoringsprocent på 68!

HICs kerne er også ganske solid. Anfører Frederik Rungby har en evne til at spille godt i de vigtige kampe – i øvrigt ligesom den erfarne forward Vedran Borovcanin. Lasse Elbæk er startet sæsonen med de bedste statistikker i den tidligere Bears- og EBAA-spillers karriere. Han snitter 12,8 point og 5,6 rebounds. Stefan Savic spiller sin anden sæson i HIC, og den dygtige forward scorer 11,7 point og tager 6,2 rebounds pr. kamp.

HIC har fået tilgang af Boris Vukicevic, der efter en fin sæson i Stevnsgade har trængt til ny, jysk luft, og han kommer til at give topholdet et løft i løbet af sæsonen. Samtidig gør unge Bakir Serdarevic det virkelig godt i de minutter han får.

Bakken Bears skal bringe energien fra onsdagens sejr mod Kataja med videre i de kommende vigtige kampe. Bears holdt det finske tophold på 70 point, og selvom angrebsspillet i perioder ikke fungerede på tidligere tiders niveau, så kunne reboundstyrke og forsvar hive en sikker Bearssejr i land. Bears-forward Ryan Evans spillede sin måske bedste kamp i europæisk sammenhæng med 20 point og 13 rebounds, mens Adama Darboe havde en fornem statline med 12 point, 5 rebounds og 8 assists.

Der er tip off kl. 14.00. Kampen er hovedretten i en to-retters-menu, hvor EBAA møder Værløse som dessert.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE