Topopgør søndag

Bakken Bears og Horsens IC har delt de seneste ni DM-titler og de sidste to pokalsejre mellem sig, og det er samtidig de eneste to ubesejrede hold i dette års Basketliga. Basketballinteresserede har altså ingen grund til at misse søndagens topopgør i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens IC har været flyvende i sæsonens start. HIC har vundet stort i alle kampe, bortset fra den seneste i onsdags mod Wolfpack, der på spektakulær vis blev besejret i sidste sekund. Det hører med til historien, at topholdet i de første seks kampe har spillet imod de fem hold fra Pro B samt det dårligst placerede hold i Pro A, Svendborg Rabbits. Nu venter tre kampe – mod Bears, Næstved og Randers – der vil give lidt klarere fingerpreg om, hvor head coach Finnur Freyr Stefanssons hold står.

Den nye islandske træner har set flere af holdets nye spillere vise niveau fra starten. Roberto Gallinat – amerikansk guard fra University of Pacific er startet forrygende og er ligaens topscorer (24,8 point pr. kamp) og mest effektive spiller (efficiency på 25,8). Otis Livingston er holdets point guard fra George Mason University og den spiller med næstflest assists i Basketligaen (efter Bears’ Adama Darboe). Holdets 213 cm center fra Western Illinois University, Brandon Gilbeck, fører Basketligaen med uhørte 4,2 blocks pr. kamp. Samtidig har Gilbeck en scoringsprocent på 68!

HICs kerne er også ganske solid. Anfører Frederik Rungby har en evne til at spille godt i de vigtige kampe – i øvrigt ligesom den erfarne forward Vedran Borovcanin. Lasse Elbæk er startet sæsonen med de bedste statistikker i den tidligere Bears- og EBAA-spillers karriere. Han snitter 12,8 point og 5,6 rebounds. Stefan Savic spiller sin anden sæson i HIC, og den dygtige forward scorer 11,7 point og tager 6,2 rebounds pr. kamp.

HIC har fået tilgang af Boris Vukicevic, der efter en fin sæson i Stevnsgade har trængt til ny, jysk luft, og han kommer til at give topholdet et løft i løbet af sæsonen. Samtidig gør unge Bakir Serdarevic det virkelig godt i de minutter han får.

Bakken Bears skal bringe energien fra onsdagens sejr mod Kataja med videre i de kommende vigtige kampe. Bears holdt det finske tophold på 70 point, og selvom angrebsspillet i perioder ikke fungerede på tidligere tiders niveau, så kunne reboundstyrke og forsvar hive en sikker Bearssejr i land. Bears-forward Ryan Evans spillede sin måske bedste kamp i europæisk sammenhæng med 20 point og 13 rebounds, mens Adama Darboe havde en fornem statline med 12 point, 5 rebounds og 8 assists.

Der er tip off kl. 14.00. Kampen er hovedretten i en to-retters-menu, hvor EBAA møder Værløse som dessert.

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE