Topopgør søndag

Bakken Bears og Horsens IC har delt de seneste ni DM-titler og de sidste to pokalsejre mellem sig, og det er samtidig de eneste to ubesejrede hold i dette års Basketliga. Basketballinteresserede har altså ingen grund til at misse søndagens topopgør i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens IC har været flyvende i sæsonens start. HIC har vundet stort i alle kampe, bortset fra den seneste i onsdags mod Wolfpack, der på spektakulær vis blev besejret i sidste sekund. Det hører med til historien, at topholdet i de første seks kampe har spillet imod de fem hold fra Pro B samt det dårligst placerede hold i Pro A, Svendborg Rabbits. Nu venter tre kampe – mod Bears, Næstved og Randers – der vil give lidt klarere fingerpreg om, hvor head coach Finnur Freyr Stefanssons hold står.

Den nye islandske træner har set flere af holdets nye spillere vise niveau fra starten. Roberto Gallinat – amerikansk guard fra University of Pacific er startet forrygende og er ligaens topscorer (24,8 point pr. kamp) og mest effektive spiller (efficiency på 25,8). Otis Livingston er holdets point guard fra George Mason University og den spiller med næstflest assists i Basketligaen (efter Bears’ Adama Darboe). Holdets 213 cm center fra Western Illinois University, Brandon Gilbeck, fører Basketligaen med uhørte 4,2 blocks pr. kamp. Samtidig har Gilbeck en scoringsprocent på 68!

HICs kerne er også ganske solid. Anfører Frederik Rungby har en evne til at spille godt i de vigtige kampe – i øvrigt ligesom den erfarne forward Vedran Borovcanin. Lasse Elbæk er startet sæsonen med de bedste statistikker i den tidligere Bears- og EBAA-spillers karriere. Han snitter 12,8 point og 5,6 rebounds. Stefan Savic spiller sin anden sæson i HIC, og den dygtige forward scorer 11,7 point og tager 6,2 rebounds pr. kamp.

HIC har fået tilgang af Boris Vukicevic, der efter en fin sæson i Stevnsgade har trængt til ny, jysk luft, og han kommer til at give topholdet et løft i løbet af sæsonen. Samtidig gør unge Bakir Serdarevic det virkelig godt i de minutter han får.

Bakken Bears skal bringe energien fra onsdagens sejr mod Kataja med videre i de kommende vigtige kampe. Bears holdt det finske tophold på 70 point, og selvom angrebsspillet i perioder ikke fungerede på tidligere tiders niveau, så kunne reboundstyrke og forsvar hive en sikker Bearssejr i land. Bears-forward Ryan Evans spillede sin måske bedste kamp i europæisk sammenhæng med 20 point og 13 rebounds, mens Adama Darboe havde en fornem statline med 12 point, 5 rebounds og 8 assists.

Der er tip off kl. 14.00. Kampen er hovedretten i en to-retters-menu, hvor EBAA møder Værløse som dessert.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE