Udskiftning i coaching staff

Associate head coach Mathias Bach stopper efter eget ønske i Bakken Bears. Han erstattes som assistant coach af Anders Sommer, der tidligere har været head coach i Værløse og er nuværende dansk U18-landstræner.

Efter mere end tre sæsoner med uændret coaching staff har Mathias Bach valgt at sige stop. Bach er nødsaget til at stoppe, da det ikke er muligt at få enderne til at nå sammen i et travlt familieliv, hvor begge parter har skæve arbejdstider, mange rejsedage, og hvor der er to små børn derhjemme.

’Jeg er selvfølgelig ked af at jeg på nuværende tidspunkt ikke kan være en del af Bears. Det er en fantastisk organisation at være i, og bidrage til. Jeg har været heldig at få mange kæmpe store og gode oplevelser både sportsligt og personligt. Det er en fornøjelse at komme til træning hver dag og se dygtige spillere arbejde hårdt og dedikeret. Det er et privilegie at arbejde sammen med dygtige kolleger, der altid har gjort hverdagen sjov og interessant (ingen nævnt, ingen glemt). Og så har det altid været en stor glæde at omgås fans, frivillige, sponsorer og alle andre der følger og brænder for Bears. En stor tak til alle jeg har arbejdet sammen med i og omkring Bears – vi ses i hallen’, siger Mathias Bach.

Bach, der har været en del af Bakken Bears coaching staff siden sommeren 2010, og han har dermed arbejdet sammen med fire head coaches.

I stedet for Mathias Bach ansættes den 35-årige Anders Sommer som assistant coach. Anders Sommer kommer fra Værløse, hvor han har dels har været anfører på klubbens hold og dels har været head coach for klubben, da den efter sejr over EBAA i finalerne rykkede op i Basketligaen i 2017/18.

Anders Sommer er bachelor i idræt, har FIBAs højeste træneruddannelse (FECC) samt taget DIF-uddannelsen Idrættens Træner Akademi. Derudover har Anders Sommer som spiller været på college i USA.

Anders Sommer har også været omkring landsholdene, herunder 10 sæsoner med U-landshold. Han har været assistant coach for A-landsholdet og var i sommer head coach, da U16-landsholdet vandt bronze ved B-EM og rykkede op i A-gruppen. I indeværende sæson er Anders Sommer U18-landstræner.

Anders Sommer glæder sig selv sagt til udfordringen: ’Jeg har gennem nogle år haft ambition om at blive elitetræner på fuld tid. Det topprofessionelle setup og internationale perspektiv i Bakken overbeviste mig om at timingen nu er rigtig. Kombinationen af stærk vinderkultur, talentarbejde og konstant fokus på udvikling inspirerer mig. Jeg ser frem til at bidrage til nye toppræstationer’, siger den kommende Bearstræner, der er ansat på en aftale, der løber til sommeren 2021.

Anders Sommer tiltræder mandag den 4. november, mens Mathias Bach fratræder efter kampen mod Egis Körmend den 13. november.

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE