Første europæiske udekamp

Legia Warszawa er et stærkt navn i sportsverdenen, men vi skal en del år tilbage før vi finder hovedstadsklubben øverst i polsk basketball. De seneste år har der dog været fremgang i klubben, der spiller sin tredje sæson i den bedste række i denne omgang.

Legia har fået en svær start på sæsonen med nederlag i de seneste fem kampe, men i søndags fik holdet sin første sejr. Holdet vandt 103-95 over MKS DG i en kamp, der markerede debut til den tidligere polske landsholdsspiller Michal Michalak, der scorede 22 point, tog 5 rebounds og havde 6 assists. Det er dog tvivlsomt om Michalaks internationale spilletilladelse når at blive klar til torsdag.

Hvad Legia ikke har haft i starten af denne sæson i den polske liga har holdet haft i starten af FIBA Europe Cup. I kampen mod Kataja var holdet foran 39-9 inden kampen blev rullet hjem med sejr på 86-55. I kamp to var holdet også foran på udebane mod Egis Körmend inden ungarerne fik vendt kampen til sejr på 74-60.

Legia står dermed – ligesom Bakken Bears – med en sejr i to kampe. Begge hold har fået Kataja og tabt til Körmend, og kampen ser dermed vigtig ud ift at gå videre til næste runde.

Bakken Bears ser ud til at få en holdidentitet som et forsvarshold. I de seneste tre kampe har Bears lukket 73, 70 og 63 point imod hhv Svendborg, Kataja og Horsens IC. En lignende indsats bliver nødvendig mod et polsk hold, der har sine forcer i den defensive ende. Legia er et hold, der spiller bundsolidt – ikke med stort pres, men har et velkoordineret forsvarskoncept med fem spillere, der arbejder sammen.

Legia har et velbalanceret hold, hvor en spiller – i hvert fald i Europa – stikker ud scoringsmæssigt. Den amerikanske power forward Michael Finke snitter 20,5 point (top 10 i hele FIBA Europe Cup) samt 6,5 rebounds.

Legia deltog – ligesom Bakken Bears – i kvalifikationen til Basketball Champions League. Holdet vandt begge kampe over Sigal Prishtina fra Kosovo – begge kampe med to overskydende point. I anden runde var Nizhny Novgorod fra Rusland for stærke. Russerne vandt med 13 point i Polen og med 15 point hjemme.

Bakken Bears har fået et par vigtige sejre indenfor den seneste uge. Kataja blev besejret i onsdagens kamp og søndag vandt Bears topopgøret i Basketligaen over Horsens IC.

Der er tip off kl. 20.00 – kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE