Sejr i polsk gyser

Det afgørende i basketball er at føre til sidst, og den viden havde Bakken Bears afgjort tillært sig i onsdagens udekamp i Warszawa, hvor Legia tog imod. Bakken Bears førte kun i blot 2 minutter og 2 sekunder, men de sidste to sekunder blev afgørende – det var nemlig den tid, der var tilbage på uret, da Ryan Evans satte et skud til slutresultatet 84-83.

Begge hold havde inden dagens kamp tabt til Egis Körmend, men slået Kataja. Derfor var dagens kamp afgørende for, hvilket hold, der skulle lægge sig på puljens andenplads efter de første tre kampe. Nu venter så yderligere tre kampe, der kommer til at afgøre, hvilke to hold der går videre til anden runde. Og intet er afgjort her, idet Kataja, der er uden sejre, spiller alle tre resterende kampe på hjemmebane i det østlige Finland, mens Bakken Bears blot har en enkelt hjemmekamp tilbage. Og det polske hold, der ganske vist blot har en hjemmekamp tilbage, får to nye profiler ind på holdet inden de kommende kampe.

Bears, der var uden en skadet Thomas Lærke, kom skidt fra start, og var bagud 0-8. Fine takter fra Adama Darboe, der scorede seks af bjørnenes første otte point sikrede udligning til 8-8 inden polakkerne igen satte sig på kampen. Hjemmeholdet fik dog aldrig lagt afgørende afstand til Bakken Bears, der blot var bagud 22-17 efter første periode. I anden periode kom Bears godt fra start – bl.a. scorede Chris Ortiz Bears’ første ti point i perioden – og var foran 35-33 inden en meget uheldig afslutning gav polsk pauseføring på 42-35.

Bears gav aldrig op. Darko Jukic, der ellers havde fået et skrub og blot scoret to point i første halvleg, spillede en fremragende anden halvleg, Ortiz spillede flot forsvar på en af polakkernes profiler, Matczak, mens Jonathan Galloway havde en flot indskiftning i tredje periode. Bears var kun bagud 64-61 inden sidste periode fordi polakkernes Finke blev fejlet i et trepointforsøg (og scorede alle tre forsøg).

Bakken Bears var bagud stort set hele fjerde periode. Darko Jukic fortsatte med at score, og selvom der var polsk føring på 80-72 med tre minutter igen, viste Bears karakterstyrke og godt forsvar, da det virkelig gjaldt. Treere af Ortiz og Darboe, et godt drive af Jukic, to flotte scoringer af Diouf og et point fra linjen af Darboe gav Bears mulighed for sejr til sidst, hvor Ryan Evans kunne afgøre kampen. Efter tre time outs på stribe lykkedes det Bears at sikre, at Legia ikke fik en kvalificeret afslutning afsted.

Trods sejren kan det ustabile Bearsspil ikke skjules, og det giver givetvis trænerstaben panderynker, at holdet blev outreboundet (46-37). Legia havde derfor 15 afslutninger mere end Bears, og kun en langt bedre scoringsprocent (48,4 mod 38,0) sikrede den spinkle sejr.

Topscorer for Bakken Bears var Darko Jukic med 18 point, hvoraf 16 blev scoret efter pausen. Jukic supplerede med 5 assists. Chris Ortiz spillede sin bedste kamp i bjørneuniformen med 16 point og virkelig solidt forsvarsspil, mens Michel Diouf scorede 16 point, havde ni rebounds og 3 blocks. Også Adama Darboe skal nævnes med 14 point, 8 rebounds og 5 assists. Topscorer for Legia var Michael Finke (20 point) efterfulgt af Filip Matczak (18).

Legia forstærkes til de afsluttende kampe i puljespillet af den tidligere polske landsholdsspiller Michal Michalak, der blev topscorer i sin debut i søndagens sejr i den polske liga. Ny mand er også AJ English, der i sin tid i Frankfurt har spillet Bakken Bears ud af banen. Endelig forventes Keanu Pinder at være tilbage fra skade til opgøret i Aarhus om tre uger. Det vil gøre polakkerne til et helt andet og meget bredere hold. Inden da skal Bears dog spille på udebane mod Egis Körmend på onsdag og mod Kataja den efterfølgende onsdag. Nu vendes fokus dog mod den hjemlige liga, hvor BK Amager venter på udebane på lørdag.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE