Hjemmesejr sikrer kvalifikation – udesejr åbner gruppen

Bakken Bears spiller onsdag i fjerde spillerunde af FIBA Europe Cups gruppespil på udebane mod Egis Körmend – topopgør i gruppe H. De ungarske vicemestre har vundet alle deres tre første kampe, og de vil med en sejr være sikre på at gå videre til det andet gruppespil. Bakken Bears har – efter nederlaget hjemme mod Körmend – vundet to opgør, og kan med en sejr åbne gruppe H op igen. Samtidig med opgøret i det vestlige Ungarn spiller finske Kataja hjemme mod Legia Warszawa, som Bakken Bears slog i sidste runde.

Bakken Bears head coach Steffen Wich ser frem imod en svær opgave: ’Egis Körmend er ubesejret og favorit til at gå videre fra puljen. Alle deres tre sejre har været tætte ind i fjerde periode og alle tre sejre opnået efter killer instinkt i fjerde periode. Vi havde chancen på hjemmebane, og vil gøre alt for at smide lidt gullasch i den ungarske maskine. Jeg håber alle bjørnene er klar til kamp incl.  Nimrod Hilliard, den seneste bjørn i krukken.’

Egis Körmend har ganske rigtigt været dygtige i fjerde perioden af alle deres tre kampe. Fjerde periode mod Bears blev vundet 30-18, mod Legia Warszawa blev det 25-14, og i sidste uge vandt holdet fjerde periode mod Kataja 20-18.

Det første dansk-ungarske opgør gav en sejr til Egis Körmend på 87-81 efter en kamp, hvor Bears var foran 81-79, da der resterede godt et minut af kampen.

Bakken Bears har siden sejren i Polen været på opgave i Basketligaen. På udebane blev BK Amager besejret 97-74 i et opgør, hvor flere af de sædvanlige profiler sad over med skader eller fordi de var slidte. Bakken Bears’ nye guard, Nimrod Hilliard, var på grund af manglende spilletilladelse ikke med i kampen på Amager, men han forventes at debutere i Ungarn. Til den kamp er det kun Thomas Lærke, der i skrivende stund er tvivlsom, men det forventes at Lærke rejser med til den ungarske provinsby Körmend.

Onsdagens hjemmehold spillede sidste tirsdag i FIBA Europe Cup, hvor Kataja blev besejret 81-75 efter en kamp, der først blev afgjort til allersidst. I den ungarske liga spillede Egis Körmend fredag mod KTE-Duna. Egis Körmend led sæsonens andet nederlag efter en meget tæt kamp (74-75). Körmend holder trods nederlaget fat i ligaens tredjeplads, men de to ubesejrede tophold Falco og PVSK-Veolia har slået et lille hul.

Siden det første opgør har Körmend sagt farvel til den meget dygtige Akos Keller, der blev købt ud af sin kontrakt for at tage til Kroatien og spille for KK Zadar. Den ungarske landsholdsspiller præsterede i øvrigt en double-double i sin første kamp i den stærke Adriatic League. Akos Keller spillede ikke andre FIBA Europe Cup-kampe end den mod Bakken Bears.

Mens Egis Körmend leder efter en erstatning for Keller, er det en ungarsk trup med en smallere rotation, men stadig med meget stærke profiler i point guarden Frank Turner og forwarden Jordon Varnado. De to var afgørende i slutningen af kampen mod Bakken Bears. Også holdets toprebounder Travis Taylor – en af turneringens bedste reboundere – og den canadiske guard Justin Edwards er meget afgørende i rotationen. Erjon Kastrati – landsholdsspiller fra Kosovo – og de to ungarske spillere Csaba Ferencz og Akos Nemeth får også betydningsfulde minutter for onsdagens hjemmehold.

Der er tip off kl. 18:00 – kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE