Hvordan afgøres FIBA Europe Cup onsdag?

Bakken Bears spiller onsdag den sjette og sidste kamp i FIBA Europe Cups gruppespil. Med fire sejre i de første fem kampe er Bakken Bears kvalificeret videre til andet gruppespil, og onsdagens kamp afgør om Bears går videre til næste element i turneringen fra førstepladsen eller andenpladsen i puljen. Det har betydning for hvilke modstandere, der venter i anden runde.

For at ingen af holdene kan spekulere i resultatet fra en tidligere afviklet kamp, har FIBA besluttet at ændre kamptidspunktet, så både kampen i Aarhus og den i Joensuu starter kl. 18:00 (dansk tid).

Situationen inden sidste runde er:

Bakken Bears og Egis Körmend har begge fire sejre og begge hold er dermed sikre på at gå videre til andet gruppespil. Vinder det ene af de to hold onsdag, mens det andet taber er sagen klar: Det hold, der vinder slutter som nummer et. Slutter begge holdene med fem sejre (i tilfælde af at begge hold vinder i sidste runde) eller ender begge klubber med fire sejre (i tilfælde af nederlag) afgør flg. hvem, der slutter gruppen som nummer et:

  • Antal sejre og herefter pointforskel i indbyrdes kampe
  • Samlet pointforskel (scorede point fratrukket point imod)
  • Flest scorede point
  • Lodtrækning

De indbyrdes kampe mellem Bakken Bears og Egis Körmend er afviklet og i begge kampene vandt udeholdet med seks overskydende point. Fodboldreglen om flest scorede point på udebane gælder IKKE i basketball. Det har således ingen betydning af Körmend vandt 87-81 i Aarhus, mens Bears vandt 86-80 i Körmend.

Derfor skal der altså kigges på den samlede pointforskel i alle kampene i gruppen. Lige nu har Egis Körmend +30 (400 scorede point minus 370 point lukket ind), mens Bakken Bears har +23 (425-402).

Det betyder altså, at Bears – for at slutte som nummer et – skal vinde med otte point flere over Legia end Egis Körmend vinder over Kataja med – eller tabe med mindst otte point færre end ungarerne taber med.

Såfremt Bears vinder med otte overskydende point og Körmend vinder med et overskydende point, vil det samlede pointscore være lige, og så skal der kigges på antal scorede point. Her er Bakken Bears lige nu 25 scorede point foran.

Ultimativt set kan vi ende i et scenarie med lodtrækning, hvis Bears fx vinder 68-60 og Egis vinder 93-92. I det tilfælde vil begge hold have fem sejre, være lige gode indbyrdes, have ens samlet pointscore og have scoret lige mange point.

Inden vi når så langt, skal vi dog have spillet en fantastisk spændende kamp – onsdag kl. 18:00 i Vejlby-Risskov Hallen, når Bakken Bears møder Legia Warszawa.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE