Bakken Bears sikrer sig førstepladsen i gruppe H efter sejr over Legia Warszawa

Dagens kamp mellem Bakken Bears og Legia Warszawa åbnede meget rodet fra begge mandskaber. Begyndelsen på kampen bar præg af flere turnovers og brændte afslutninger. Det var dog de regerende danske mestre fra Aarhus, der hurtigst fandt fodfæste i første periode. Angrebsspillet, ledet af Adama Darboe, begyndte at volde udeholdet store problemer med hurtigt spil og spektakulære scoringer, der satte fut i kedlerne under det fremmødte publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears førte med 12-3 efter de første fire minutter af første periode. Aarhusianerne lignede bestemt et hold, der var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. Danskerne fortsatte nemlig det høje tempo i de efterfølgende minutter, hvor gæsterne havde store vanskeligheder med at følge med. Bredden på de to mandskaber spillede også en stor rolle, hvor bænkspillerne kom ind og gjorde en betydelig forskel. Bakken Bears vandt første periode med 28-16.

Bakken Bears åbnede ikke anden periode i samme hæsblæsende tempo, men de forsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen mod Legia Warszawa, der stadig ikke havde fundet formlen til at holde trit med ”Bjørnene” i begge ender af banen. Efter fire minutters spil var den aktuelle stilling 34-20 til de danske mestre. Vejlby-Risskov Hallen blev forkælet onsdag aften. Spillet flød. Afslutningerne røg i kurven. Og forsvaret stod solidt. Alt i alt tæt på den perfekte kamp af aarhusianerne efter næsten to perioder. Det var noget lignende det bedste spil, man har set fra Bakken Bears i denne sæson. Hvis ”Bjørnene” kunne fortsætte disse takter efter pausen, så ville det blive en aften, som gæsterne gerne ville glemme hurtigst som muligt. De to hold gik til pause med stillingen 49-28 i Bakken Bears’ favør.

Gæsterne fra Legia Warszawa kom væsentlig bedre ud til kampen efter pausen ved at sætte hurtige point på tavlen. Bakken Bears åbnede knapt så godt, hvor man brændte flere afslutninger og slet ikke kunne genfinde samme tempo som de to foregående perioder før pausen. Med fire minutter spillet af tredje periode var forspringet mindsket en smule, og stillingen lød på 54-38. Det lille momentumsving i gæsternes favør virkede dog ikke til at ryste de rutinerede Bakken Bears, der hurtigt bed fra sig og viste prøver på det flotte tempo fra tidligere i kampen. Det høje tempo og flotte spil blev bedst illustreret med et alley-oop til Tyler Ongwae, der bragte Vejlby-Risskov Hallen på kogepunktet. Udeholdet formåede dog alligevel at gøre det til en tæt affære til sidst i perioden. Tredje periode sluttede derfor med stillingen 64-55. Der var derfor lagt op til en spændende fjerde periode.

Fjerde og sidste periode åbnede med Legia Warszawa som det bedste hold. Bakken Bears spillede en anelse nervøst og brændte alt for mange afslutninger. Angrebsspillet flød ikke længere, og man havde vanskeligheder med at spille sig til de åbne muligheder. De enkelte muligheder, der opstod, blev desværre misbrugt. Dette åbnede i den grad opgøret op, og med fire minutter spillet af fjerde periode var stillingen 66-61. Men bedst som man skulle tro, at tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen ville blive nervøse over udeholdets comeback, så bakkede de i stedet fremragende op onsdag aften. Spillerne på banen virkede også til at lukrere på den gode stemning og gav alt, hvad de havde i slutfasen. Med to minutter tilbage af kampen førte aarhusianerne spinkelt med 75-69. Der var dermed lagt op til en enormt spændende affære i de sidste par minutter. Det blev da også lidt mere spændende, end nerverne kunne holde til. Med 16 sekunder tilbage af kampen var stillingen 77-74, og Legia Warszawa havde boldbesiddelse og fik sendt et trepointsforsøg afsted med tre sekunder tilbage. Bolden hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi kurven. Bakken Bears vandt dermed 77-74 over Legia Warazawa og ender samtidig som gruppevinder efter en sejr til Kataja over Egis Körmend i den anden kamp.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE