Bears møder sidste sæsons bronzevindere

Det er efterhånden blevet en tradition, at Bakken Bears i starten af december møder Team Fog Næstved, og 2019 lever til fylde op til den tradition. Og udover en spændende basketballkamp mellem sidste sæsons guld- og bronzevindere, så får tilskuerne også mulighed for at donere bamser til julegaveuddelingen hos Børnenes Kontor – det sker, når Bakken Bears rammer holdets første trepointscoring, så det kan regne med bamser fra tilskuerpladserne.

For Bakken Bears ligger kampen i øjet på et kampmæssigt tomrum. Bears har ikke spillet i otte dage, mens der er seks kampe til næste gang spillerne tager spilletrøjer på. Sådanne pauser ser holdet ikke før sæsonen afsluttes, hvis man ser bort fra julepausen.

Bakken Bears har alle mand klar til torsdagens kamp, der er væsentlig for tabellen i Basketligaen, hvor Bears i tilfælde af sejr vil overhale Randers Cimbria, der fører ligaen med 10 sejre i 12 opgør. Bears har pt. ni sejre i ni kampe. Horsens IC på tredjepladsen har otte sejre i 10 kampe.

Torsdagens gæster fra Team Fog Næstved har efter en sløj start på sæsonen fundet formen. Det blev bevist i mandags, da de slog ligaens førerhold, Randers Cimbria, med 86-79. Sejren var den første over et hold fra Basketligaens Pro A, men der er gode forklaringer på, hvorfor den første sejr over et af de stærke hold har ladet vente på sig.

Næstved skiftede træner i sommerpausen. Ind er kommet Arnel Dedic, der opnåede stor succes i sine år i Horsens IC, hvor han bl.a. vandt to danske mesterskaber. I spillertruppen har der også været udskiftninger. Der er ikke gentegnet med én eneste af de bærende spillere fra sidste sæson, og oven i det har sydsjællænderne skiftet flittigt ud i truppen i starten af sæsonen.

Det virker imidlertid til at Næstved har fundet det rigtig mix, og mandagens sejr har givet den sidste tro på, at det kan lade sig gøre at løfte sig op fra den øjeblikkelige fjerdeplads. Den østrigske landsholdsspiller Carlos Mateo er topscorer (20,6 point, 8,0 rebounds pr. kamp), mens Uche Ofoegbu snitter 18,2 point og 6,0 rebounds. Sidstnævnte har dog været skadet på det seneste. De nyindhentede spillere, Jahmal Jones, Rob Marberry og Christian Terrel, har også bidraget positivt til et meget bredt Næstvedhold.

Interessant er det også at Næstved har hentet Zarko Jukic – bror til Bakken Bears’ Darko. Zarko er endnu mere atletisk end sin storebror, hvilket de 8,0 rebounds pr. kamp bevidner.

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE