Bears møder sidste sæsons bronzevindere

Det er efterhånden blevet en tradition, at Bakken Bears i starten af december møder Team Fog Næstved, og 2019 lever til fylde op til den tradition. Og udover en spændende basketballkamp mellem sidste sæsons guld- og bronzevindere, så får tilskuerne også mulighed for at donere bamser til julegaveuddelingen hos Børnenes Kontor – det sker, når Bakken Bears rammer holdets første trepointscoring, så det kan regne med bamser fra tilskuerpladserne.

For Bakken Bears ligger kampen i øjet på et kampmæssigt tomrum. Bears har ikke spillet i otte dage, mens der er seks kampe til næste gang spillerne tager spilletrøjer på. Sådanne pauser ser holdet ikke før sæsonen afsluttes, hvis man ser bort fra julepausen.

Bakken Bears har alle mand klar til torsdagens kamp, der er væsentlig for tabellen i Basketligaen, hvor Bears i tilfælde af sejr vil overhale Randers Cimbria, der fører ligaen med 10 sejre i 12 opgør. Bears har pt. ni sejre i ni kampe. Horsens IC på tredjepladsen har otte sejre i 10 kampe.

Torsdagens gæster fra Team Fog Næstved har efter en sløj start på sæsonen fundet formen. Det blev bevist i mandags, da de slog ligaens førerhold, Randers Cimbria, med 86-79. Sejren var den første over et hold fra Basketligaens Pro A, men der er gode forklaringer på, hvorfor den første sejr over et af de stærke hold har ladet vente på sig.

Næstved skiftede træner i sommerpausen. Ind er kommet Arnel Dedic, der opnåede stor succes i sine år i Horsens IC, hvor han bl.a. vandt to danske mesterskaber. I spillertruppen har der også været udskiftninger. Der er ikke gentegnet med én eneste af de bærende spillere fra sidste sæson, og oven i det har sydsjællænderne skiftet flittigt ud i truppen i starten af sæsonen.

Det virker imidlertid til at Næstved har fundet det rigtig mix, og mandagens sejr har givet den sidste tro på, at det kan lade sig gøre at løfte sig op fra den øjeblikkelige fjerdeplads. Den østrigske landsholdsspiller Carlos Mateo er topscorer (20,6 point, 8,0 rebounds pr. kamp), mens Uche Ofoegbu snitter 18,2 point og 6,0 rebounds. Sidstnævnte har dog været skadet på det seneste. De nyindhentede spillere, Jahmal Jones, Rob Marberry og Christian Terrel, har også bidraget positivt til et meget bredt Næstvedhold.

Interessant er det også at Næstved har hentet Zarko Jukic – bror til Bakken Bears’ Darko. Zarko er endnu mere atletisk end sin storebror, hvilket de 8,0 rebounds pr. kamp bevidner.

 

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE