Bayersk drama i Vejlby-Risskov Hallen

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

På onsdag er der lagt op til højdrama, når Bakken Bears tager imod Medi Bayreuth på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen i bjørnenes første kamp i anden runde af FIBA Europe Cup.

Bears har en flot stime af sejre bag sig rundet af med sidste torsdags stærke sejr over Team FOG Næstved i hjemmeligaen er fokus klart, som anfører Morten Sahlertz slog fast efter sejren:

”Vi skal lige finjustere lidt, men vi er klar. Vi skal nok give de tyskere kamp til stregen.”

Og det kommer også til at kræve både klarhed og forberedelse, da det er heller ikke hvilket som helst hold, som kommer på besøg. Som nævnt i Bears’ scouting report er Medi Bayreuth en tysk traditionsklub med vane for at levere solide præstationer i Tysklands bedste basketliga, og efter svingende resultater og dårlig økonomi i 90’erne i den anden bedste række, har klubben været at finde i tysk topbasket igennem det sidste årti.

Medis trup består udelukkende af tyske og amerikanske spillere, og blandt deres profiler tæller amerikanerne Reid Travis med et snit på 17,8 point i europæisk regi og guard Bryce Alford, som har været på kontrakt (dog uden at få spilletid) i NBA-klubberne Indiana Pacers og Oklohoma City Thunder efter sin collegetid på prestigefyldte UCLA. Udover disse har andre Medi-spillere også stiftet bekendtskab med Bakken Bears tidligere, navnlig skarpskytten James Woodard, Evan Bruisma og Nate Linhart, så opgøret er også krydret med lidt ekstra spænding spillerne imellem. Den tyske trup har en god bredde og excellerer især i point fra 3’eren samt deres høje tempo – lige noget for bjørnenes intense forsvar.

Og det er da også noget, bjørnene ser frem til:

”Vores træning har specielt været fokuseret omkring at løbe hurtigere end vi er vant til, både i forsvaret og angrebet. Derudover skal vi stadig fokusere rigtig meget på vores reboundspil,” siger head coach Steffen Wich.

Han peger på Medi Bayreuth som gruppefavorit og er glad for, at bjørnene får lov at starte mod netop Medi på hjemmebane og ikke udebane, da det bliver noget af en mundfuld. Men selvom en sejr kommer til at kræve hårdt arbejde fra de danske bjørne, er det også noget helt specielt at spille mod europæiske tophold:

”At spille mod et hold som Medi Bayreuth er ikke hverdagskost, og vi glæder os rigtig meget,” slutter Wich.

Kampen spilles på onsdag den 11. december kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Billetter kan købes her: https://billet.bakkenbears.com/

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE