Bears mod ulve med Pro A-kvalitet

Efter en strålende kamp onsdag mod Medi Bayreuth er fokus skruet tilbage på Basketligaen, hvor Bakken Bears søndag møder BMS Herlev Wolfpack. Bakken Bears er ubesejret i ligaen, og planen er naturligvis at 10 sejre i denne sæson søndag aften er øget til 11.

Bakken Bears er på hjemmebane i kampen mod BMS Herlev Wolfpack, men rammen er skiftet fra Vejlby-Risskov Hallen til Egelundhallen, hvor Bakken Bears i samarbejde med BMI Basketball vil præsentere basketball fra landets bedste række.

Bears-profilen Darko Jukic blev ramt af en ankelskade i slutningen af onsdagens Europa Cup-kamp, og han bliver næppe klar til at spille søndag. Der er samtidig et par andre spillere, der lider af mindre skader, så det afgøres først på dagen hvilket hold Bakken Bears præcist stiller med. Men uanset hvem det bliver, så skal spillerne være på tæerne for at bide skeer med Wolfpack.

Wolfpack er det eneste Basketligahold Bakken Bears ikke har mødt i denne sæson. Men de hidtidige resultater viser, at det københavnske Pro B-hold kvalitetsmæssigt har niveauet til Pro A. Wolfpack har besejret Svendborg Rabbits i Basketligaen og samtidig tabt til samme modstander efter ekstra spilletid i pokalturneringen. Og et af ligaens tophold, Horsens IC, havde Wolfpack i tovene inden HIC fik vendt et meget truende nederlag til sejr (88-85). Også Næstved havde Wolfpack en helt lige kamp imod inden Sydsjællænderne sejrede 81-77.

BMS Herlev har ramt deres to amerikanske profiler rigtig fint. Javion Blake er en dygtig guard, der har flest point og flest assists på holdet (hhv 18,4 og 5,4). Store AJ Sumbry snitter 14,5 point og 8,6 rebounds efter en sæsonstart, hvor han imponerede med 20 point og 20 rebounds i sæsonens første kamp.

Det københavnske hold har afgjort også danske profiler. Andreas Meilby og Mathias Seilund scorer begge omkring 10 point pr. kamp, mens Mathias Kelly, Viktor Lorenzen, Mile Nedic og Danijel Marsenic har fine indhop. Og så er der landsholdsguarden Chanan Colman, der på sine gode dage er blandt landets bedste spillere og snitter 12,8 point, 5,3 rebounds og 5,0 assists i sine otte kampe, men Colman har ikke spillet de seneste tre kampe for Wolfpack.

Der er tip off i Egelundhallen kl. 15:15. Men allerede kl. 13:00 spiller EBAA, i øvrigt med flere tidligere BMI-spillere på holdet, samme sted mod Copenhagen. Billetter til kampene kan købes her: https://billet.bakkenbears.com/events/KampiBMI

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE