To kontraster mødes i Charleroi

Det er på mange måder to kontraster, der mødes onsdag, når Bakken Bears skal op imod Spirou fra Charleroi i Belgien. Bears snitter 87.4 point pr. kamp i FIBA Europe Cup (femtehøjeste af alle hold), mens belgierne er helt nede på 27.-pladsen med 76,4 point pr. kamp. Det er lavest blandt de tilbageværende 16 hold.  Der er en tilsvarende forskel i reboundspillet, hvor Bears er nummer 7 med 39,0 rebounds pr. kamp, mens belgierne er nummer 27 med 34,3.

Dette er ikke udtryk for en niveauforskel på holdene – en stor del af forskellen skyldes, at hvor Bakken Bears gerne vil spille stærkt, er det belgiske hold mere indstillet på en kontrolleret kamp, hvor tempoet kontrolleres, og der dermed ikke bliver så mange afslutninger og dermed point og rebounds.

Til gengæld har Spirou i Anthony Beane en af turneringens bedste scorere. Han snitter 20,7 point pr. kamp i de europæiske opgør. Han bliver en svær nød at knække for et Bakken Bears-hold, der skal revanchere sig efter et skuffende nederlag mod Wolfpack i søndags. Omvendt fik Spirou en god oplevelse søndag, hvor holdet ganske vist tabte til Belgiens bedste hold, BC Oostende, men Beane satte en trepointscoring samtidig med slutsignalet, så holdet fra Charleroi trods nederlag kvalificerede sig til semifinalerne i pokalturneringen.

Darko Jukic, Tylor Ongwae og Nimrod Hilliard sad alle ude af kampen mod Wolfpack. De rejser alle tre med til Belgien, men det afgøres først tirsdag eller onsdag om de spiller. Omvendt manglede Spirou i weekenden den nye guard Kenneth Smith, der ikke forventes at være spilleberettiget onsdag, og Khalid Boukichou, der er hælskadet. Den tidligere Prishtinaspiller har ellers leveret en glimrende sæsonstart.

Det belgiske hold tabte i onsdags i Lissabon til SL Benfica, der vandt 89-62. Omvendt åbnede Bears FIBA Europe Cup med at slå gruppefavoritterne Medi Bayreuth med 110-92. Efter onsdagens kampe i Belgien og Tyskland er der knapt tre ugers julepause inden bjørnene skal spille i Lissabon og Spirou hjemme mod Bayreuth.

Der er tip off kl. 20:30 i Spiroudome i Charleroi. Kampen kan ses på FIBA Europe Cups YouTubekanal.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE