Bears videre til pokalsemifinalerne

Bakken Bears åbnede 2020 med at vinde 94-67 på udebane over Falcon, og kvalificerede sig dermed til semifinalerne i pokalturneringen. Her møder Bears vinderen af EBAA-Randers, og Bears spiller igen på udebane. David Efianayi og Michel Diouf var mest scorende med 18 point.

Selvom en velspillende Nicklas Jønsson åbnede med at bringe hjemmeholdet foran til stor jubel i en fyldt Bülowsvejshallen, så satte Bears sig på kampen fra indledningen. Bjørnene bragte sig foran 9-2 og 17-4 inden Falcon – med Jønsson som manden bag 10 af sit holds første 12 point kom med i kampen. Bears nåede foran 29-16 inden afslutningen på første periode. Første periode blev desværre også den eneste den tidligere Bearsspiller Jens Laulund nåede at være med i inden han satte sig ud med en skade.

I anden periode nåede Bears foran 37-20, inden Falcon fik bidt fra sig. Nicklas Jønsson var ustyrlig, og han scorede allerede efter 17 minutter sit 19. point til reducering 29-46, men selvom han fik hjælp af især Anders Haas og Asger Hjorth, så var Bears’ større træningsmængde og fysik afgørende for at kampen nærmest var afgjort ved pausen. Adama Darboe, Tylor Ongwae og Michel Diouf var toneangivende for Bears, mens Morten Sahlertz supplerede med to treere i første halvlegs sidste minut.

Fra pauseføring på 54-32 nåede Bears foran 69-40 efter et par treere af Simon Bjørnebo. Herefter var det den tidligere SISU-spiller Jonas Giese Andersons tur til at tage over, og efter ikke at have scoret i første halvleg satte han otte point på tavlen i den sidste del af tredje periode. Føring til Bears på 73-50 inden de sidste ti minutter.

Fjerde periode indledte Jonas Giese med at sætte en treer, men herefter gik Bears på et 14-0 run, bl.a. på baggrund af ni point fra David Efianayi. Falcon scorede så de efterfølgende 10 point inden kampen fladede ud til sejr på 94-67.

Mest scorende for Bears var Michel Diouf, der blev noteret for en double-double (18 point, 12 rebounds) og David Efianayi (18 point og 8 rebounds). Tylor Ongwae scorede 15 point (og 9 rebounds, 5 assists, 4 steals), Adama Darboe satte 14 point på fem skud og Ryan Evans scorede 11 point (foruden 5 rebounds, 3 assists, 3 steals).

For Falcon scorede Nicklas Jønsson 23 point, mens Jonas Giese Anderson scorede 15 og Christian Benzon 10.

Bears var uden et væld af spillere: Darko Jukic (skadet), Chris Ortiz, Jonathan Galloway og Nimrod Hilliard (underlagt reglen om at der kun måtte være en ikke-EU/Cotonou-spiller i pokalkampe mod lavere rangerende hold) samt Magnus Møllgaard og Anton Harbo (spiller pokalkampe for EBAA).

Modstanderen i pokalturneringens semifinaler findes allerede lørdag kl. 14:00, når EBAA møder Randers Cimbria i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen forventes afviklet den 17. januar.

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen
16 jun 2024

Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen

Næste skridt i Gustav Knudsens karriere er – som mange nok havde forventet –...
Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt
15 jun 2024

Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt

Horsensdrengen Magnus Høj kom til Bakken Bears for to år siden, med det udtalte...
Noah Churchil skal til Bundesligaen
14 jun 2024

Noah Churchil skal til Bundesligaen

Tak for to fantastiske sæsoner, Noah - og held og lykke i Bundesligaen! Siden Noah...
NEWS ARCHIVE