Bears klar til Benfica

’ Vi ser frem til igen at spille Europa Cup efter julepausen, og vi glæder os til at komme til Lissabon, hvor vi har været tidligere. Benfica har et bredt og meget atletisk hold. De har mange go-to guys og spreder scoringerne ud på mange spillere’, siger head coach Steffen Wich inden Bakken Bears tirsdag spiller på udebane mod SL Benfica.

Efter at have åbnet 2020 med en kvartfinale i pokalturneringen, skal Bakken Bears tirsdag spille i Lissabon, hvor drømmen hedder en kvartfinale i FIBA Europe Cup. Udekampen mod Benfica kan ikke alene sikre kvalifikation til kvartfinalerne, men efter sejre i de to første kampe i FIBA Europe Cups andet gruppespil, vil bjørnene være godt på vej, såfremt det lykkes at vinde i den portugisiske hovedstad.

Modstanderen, Sport Lisboa Benfica, har haft et fremragende efterår. Det er – ligesom Bears – blot blevet til et nederlag i den hjemlige liga, og det blev – ligesom Bears – til kvalifikation til det andet gruppespil efter en førsteplads i det indledende gruppespil med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Bears åbnede gruppespil to med en sejr over Medi Bayreuth og fulgte op med en kneben sejr på udebane mod Spirou fra Charleroi i Belgien. Benfica åbnede med at vinde en storsejr på hjemmebane over Spirou, og det så også godt ud midtvejs i kampen i Tyskland mod Bayreuth, men tyskerne realiserede et 30 point sving (fra bagud med 12 til sejr på 18) på bare 20 minutters spilletid.

Bakken Bears mødte Benfica i efteråret 2017 og vandt begge opgør. Siden da har portugiserne dog forbedret deres hold markant, og har et langt bredere og mere erfarent og atletisk hold end dengang. Benfica er da også førerhold i den hjemlige liga med 14 sejre i 15 opgør (a point med Sporting og en sejr foran FC Porto).

Benfica har i løbet af sæsonen hentet to dygtige amerikanske spillere ind som erstatning for skadede spillere. Guaden Anthony Ireland kom i november som afløser for den portugisiske landsholdsguard Tomas Barroso, mens Anthony Hilliard netop er kommet til Lissabon som afløser for Micah Downs, der ligesom Barroso er ude med en knæskade. Hilliard forventes at debutere mod Bakken Bears.

Bakken Bears har været uden Darko Jukic, der blev skadet midt i december. Den danske landsholdsforward er med i Portugal, og håbet er at han bliver klar til at spille tirsdagens kamp. Bortset fra Jukic er alle mand klar til opgaven i Lissabon.

Der er tip off kl. 21:00 lokaltid (22:00 dansk tid). Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE