Bears klar til Benfica

’ Vi ser frem til igen at spille Europa Cup efter julepausen, og vi glæder os til at komme til Lissabon, hvor vi har været tidligere. Benfica har et bredt og meget atletisk hold. De har mange go-to guys og spreder scoringerne ud på mange spillere’, siger head coach Steffen Wich inden Bakken Bears tirsdag spiller på udebane mod SL Benfica.

Efter at have åbnet 2020 med en kvartfinale i pokalturneringen, skal Bakken Bears tirsdag spille i Lissabon, hvor drømmen hedder en kvartfinale i FIBA Europe Cup. Udekampen mod Benfica kan ikke alene sikre kvalifikation til kvartfinalerne, men efter sejre i de to første kampe i FIBA Europe Cups andet gruppespil, vil bjørnene være godt på vej, såfremt det lykkes at vinde i den portugisiske hovedstad.

Modstanderen, Sport Lisboa Benfica, har haft et fremragende efterår. Det er – ligesom Bears – blot blevet til et nederlag i den hjemlige liga, og det blev – ligesom Bears – til kvalifikation til det andet gruppespil efter en førsteplads i det indledende gruppespil med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Bears åbnede gruppespil to med en sejr over Medi Bayreuth og fulgte op med en kneben sejr på udebane mod Spirou fra Charleroi i Belgien. Benfica åbnede med at vinde en storsejr på hjemmebane over Spirou, og det så også godt ud midtvejs i kampen i Tyskland mod Bayreuth, men tyskerne realiserede et 30 point sving (fra bagud med 12 til sejr på 18) på bare 20 minutters spilletid.

Bakken Bears mødte Benfica i efteråret 2017 og vandt begge opgør. Siden da har portugiserne dog forbedret deres hold markant, og har et langt bredere og mere erfarent og atletisk hold end dengang. Benfica er da også førerhold i den hjemlige liga med 14 sejre i 15 opgør (a point med Sporting og en sejr foran FC Porto).

Benfica har i løbet af sæsonen hentet to dygtige amerikanske spillere ind som erstatning for skadede spillere. Guaden Anthony Ireland kom i november som afløser for den portugisiske landsholdsguard Tomas Barroso, mens Anthony Hilliard netop er kommet til Lissabon som afløser for Micah Downs, der ligesom Barroso er ude med en knæskade. Hilliard forventes at debutere mod Bakken Bears.

Bakken Bears har været uden Darko Jukic, der blev skadet midt i december. Den danske landsholdsforward er med i Portugal, og håbet er at han bliver klar til at spille tirsdagens kamp. Bortset fra Jukic er alle mand klar til opgaven i Lissabon.

Der er tip off kl. 21:00 lokaltid (22:00 dansk tid). Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE