Bears klar til Benfica

’ Vi ser frem til igen at spille Europa Cup efter julepausen, og vi glæder os til at komme til Lissabon, hvor vi har været tidligere. Benfica har et bredt og meget atletisk hold. De har mange go-to guys og spreder scoringerne ud på mange spillere’, siger head coach Steffen Wich inden Bakken Bears tirsdag spiller på udebane mod SL Benfica.

Efter at have åbnet 2020 med en kvartfinale i pokalturneringen, skal Bakken Bears tirsdag spille i Lissabon, hvor drømmen hedder en kvartfinale i FIBA Europe Cup. Udekampen mod Benfica kan ikke alene sikre kvalifikation til kvartfinalerne, men efter sejre i de to første kampe i FIBA Europe Cups andet gruppespil, vil bjørnene være godt på vej, såfremt det lykkes at vinde i den portugisiske hovedstad.

Modstanderen, Sport Lisboa Benfica, har haft et fremragende efterår. Det er – ligesom Bears – blot blevet til et nederlag i den hjemlige liga, og det blev – ligesom Bears – til kvalifikation til det andet gruppespil efter en førsteplads i det indledende gruppespil med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Bears åbnede gruppespil to med en sejr over Medi Bayreuth og fulgte op med en kneben sejr på udebane mod Spirou fra Charleroi i Belgien. Benfica åbnede med at vinde en storsejr på hjemmebane over Spirou, og det så også godt ud midtvejs i kampen i Tyskland mod Bayreuth, men tyskerne realiserede et 30 point sving (fra bagud med 12 til sejr på 18) på bare 20 minutters spilletid.

Bakken Bears mødte Benfica i efteråret 2017 og vandt begge opgør. Siden da har portugiserne dog forbedret deres hold markant, og har et langt bredere og mere erfarent og atletisk hold end dengang. Benfica er da også førerhold i den hjemlige liga med 14 sejre i 15 opgør (a point med Sporting og en sejr foran FC Porto).

Benfica har i løbet af sæsonen hentet to dygtige amerikanske spillere ind som erstatning for skadede spillere. Guaden Anthony Ireland kom i november som afløser for den portugisiske landsholdsguard Tomas Barroso, mens Anthony Hilliard netop er kommet til Lissabon som afløser for Micah Downs, der ligesom Barroso er ude med en knæskade. Hilliard forventes at debutere mod Bakken Bears.

Bakken Bears har været uden Darko Jukic, der blev skadet midt i december. Den danske landsholdsforward er med i Portugal, og håbet er at han bliver klar til at spille tirsdagens kamp. Bortset fra Jukic er alle mand klar til opgaven i Lissabon.

Der er tip off kl. 21:00 lokaltid (22:00 dansk tid). Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE