Bears klar til Benfica

’ Vi ser frem til igen at spille Europa Cup efter julepausen, og vi glæder os til at komme til Lissabon, hvor vi har været tidligere. Benfica har et bredt og meget atletisk hold. De har mange go-to guys og spreder scoringerne ud på mange spillere’, siger head coach Steffen Wich inden Bakken Bears tirsdag spiller på udebane mod SL Benfica.

Efter at have åbnet 2020 med en kvartfinale i pokalturneringen, skal Bakken Bears tirsdag spille i Lissabon, hvor drømmen hedder en kvartfinale i FIBA Europe Cup. Udekampen mod Benfica kan ikke alene sikre kvalifikation til kvartfinalerne, men efter sejre i de to første kampe i FIBA Europe Cups andet gruppespil, vil bjørnene være godt på vej, såfremt det lykkes at vinde i den portugisiske hovedstad.

Modstanderen, Sport Lisboa Benfica, har haft et fremragende efterår. Det er – ligesom Bears – blot blevet til et nederlag i den hjemlige liga, og det blev – ligesom Bears – til kvalifikation til det andet gruppespil efter en førsteplads i det indledende gruppespil med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Bears åbnede gruppespil to med en sejr over Medi Bayreuth og fulgte op med en kneben sejr på udebane mod Spirou fra Charleroi i Belgien. Benfica åbnede med at vinde en storsejr på hjemmebane over Spirou, og det så også godt ud midtvejs i kampen i Tyskland mod Bayreuth, men tyskerne realiserede et 30 point sving (fra bagud med 12 til sejr på 18) på bare 20 minutters spilletid.

Bakken Bears mødte Benfica i efteråret 2017 og vandt begge opgør. Siden da har portugiserne dog forbedret deres hold markant, og har et langt bredere og mere erfarent og atletisk hold end dengang. Benfica er da også førerhold i den hjemlige liga med 14 sejre i 15 opgør (a point med Sporting og en sejr foran FC Porto).

Benfica har i løbet af sæsonen hentet to dygtige amerikanske spillere ind som erstatning for skadede spillere. Guaden Anthony Ireland kom i november som afløser for den portugisiske landsholdsguard Tomas Barroso, mens Anthony Hilliard netop er kommet til Lissabon som afløser for Micah Downs, der ligesom Barroso er ude med en knæskade. Hilliard forventes at debutere mod Bakken Bears.

Bakken Bears har været uden Darko Jukic, der blev skadet midt i december. Den danske landsholdsforward er med i Portugal, og håbet er at han bliver klar til at spille tirsdagens kamp. Bortset fra Jukic er alle mand klar til opgaven i Lissabon.

Der er tip off kl. 21:00 lokaltid (22:00 dansk tid). Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kanal.

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE