Værløse venter fredag

Efter et tungt nederlag i Lissabon tirsdag bliver det hurtigt hverdag for Bakken Bears igen, når holdet fredag spiller udekamp i Basketligaen. Modstanderen er Værløse, der har spillet en fin sæson i Pro B og ligner en sikker slutspilsdeltager.

Bearstruppen har været ramt af skader henover julepausen, og med et hårdt program foran sig, bliver det afgørende, at få skaderne ud af verden, samtidig med at det spillemæssige udtryk skal være stabilt. Der har været skader til bl.a. Darko Jukic, Adama Darboe og Tylor Ongwae, og den fysisk hårde kamp mod Benfica har sat sine spor i Bearstruppen.

Værløse bliver bestemt ingen walk over. Det storkøbenhavnske hold har – som det eneste Pro B-hold – slået Wolfpack, der som bekendt har besejret Bakken Bears. Derudover er det blevet til sejr over Pro A-mandskabet fra Svendborg Rabbits og tætte kampe mod bl.a. Randers og Horsens.

Mest scorende for Værløse er den amerikanske profil Evan Fisher, der snitter imponerende 18,1 point og 10,2 rebounds (flest i Basketligaen). Næstmest scorende er 21-årige Martin Poulsen, der snitter 16,3 point (42,3% bag trepointslinjen). Også Adam Heede-Andersen har spillet en god sæson med 12,5 point (41,5% på trepointsforsøg) og 3,9 assists. Asbjørn Nerlov er en af grundpillerne (10,6 point – 35,4% på trepointsskud – og 3,6 assists), ligesom lange Nikolaj Bøje Bank har en historik for at drille Bears i de indbyrdes kampe. Han scorer 8,8 point pr. kamp i gennemsnit.

Værløse har af forskellige grunde måttet sige farvel til Victor Hjorth og Alexander Malling-Andersen, og klubben har derfor reageret ved at hente den dygtige guard Austin Pope tilbage. Pope nåede syv kampe for Værløse i 2018/19-sæsonen, inden han tog til USA for at deltage i en tryout i NBAs udviklingsliga, G-league. Pope scorede i de kampe 16,4 point, tog 7,4 rebounds og havde 3,1 assists. Det er dog usikkert om Pope når at få spilletilladelse inden fredagskampen.

Bakken Bears kan med en sejr over Værløse rykker tilbage på førstepladsen i Basketligaens Pro A. Bears har inden kampen 12 sejre i 13 kampe, mens Randers Cimbria, der fører rækken, har 13 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC har 12 sejre i 14 kampe. Værløse kan med en sejr over Bears konsolidere andenpladsen i Pro B. Holdet har pt. 4 sejre og 9 nederlag.

Efter opgaven i Søndersøhallen gælder det to kampe på udebane mod Randers Cimbria. Først mandag i Basketligaen og derefter fredag i pokalturneringen.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE