Scouting: Dette er Medi Bayreuth II

Medi Bayreuth er en af tysk basketballs traditionsklubber. Ved siden af to sejrspokaler fra pokalturneringen har Bayreuth en enkelt tysk mesterskabs mesterskabspokaler stående i pokalskabet. De nævnte pokaler har stået i skabet siden de blev vundet i slutningen af 1980erne, hvor Bayreuth var en af de absolutte magtfaktorer i tysk basketball. Efter nogle gode år i 1990erne, hvor Bayreuth var fast deltager i de europæiske turneringer, røg klubben i økonomiske problemer og i 1999 blev holdet nedrykket fra den bedste række.

Medi Bayreuth skulle imidlertid åbne pokalskabet igen i 2010, da holdet vandt Pro A (den næstbedste række), og siden har klubben været fast deltager i BBL. De første seks sæsoner i den øverste række gav placeringer mellem nummer 12 og 16, men i 2016/17 fik Bayreuth deres bedste placering i dette årtusinde med en fjerdeplads, hvilket medførte kvalifikation til Basketball Champions League. I 2017/18 blev det til en sjetteplads og igen deltagelse i Basketball Champions League, inden det i sidste sæson blev en 12.-plads.

Den første af de to deltagelser i Basketball Champions League var der, hvor Bayreuth klarede sig bedst: Tyskerne nåede nemlig turneringens kvartfinaler.

Medi har siden 2013 været hovedsponsor i basketballklubben i Bayreuth. Medi er en lokal virksomhed, der producerer medicinske hjælpemidler.

Der bor 75.000 indbyggere i Bayreuth, der primært er kendt for sine årlige festspil, hvor Richard Wagners operaer opføres. Det var Wagner selv, der i 1876 valgte den smukke by i det nordlige Bayern som centrum for opgørelsen af operaerne, og efter han var leder af festspillene i de første år tog efterkommere af komponisten over og familien har den dag i dag ansvaret for festspillene. I dag kan man se både Wagners museum og den opera han byggede i Bayreuth.

Medi Bayreuth blev nummer to i deres gruppe i det første gruppespil. Gruppe C var en af de mest ubalancerede grupper med to hold, der var markant bedre end de øvrige. Bayreuth fik fire sejre efter to nederlag mod estiske Ventspils, men med sikre sejre over Sigal Prishtina fra Kosovo og Apoel Nicosia fra Cypern. I gruppen var der tre kampe, hvor pointforskellen var mellem 44 og 50 point!

Efter nederlag fredag aften i Ulm er Medi Bayreuth nummer 12 i den tyske BBL. Bayreuth har – trods nederlaget senest – haft en opadgående formkurve efter en hård start med nederlag i sæsonens fire første kampe, og holdet er blot to sejre fra en slutspilsplads.

Det er efterhånden en sjældenhed i europæisk topbasketball, at der blot er to nationalister på et hold – men det er tilfældet for Medi Bayreuth, der kun har spillere med pas fra Tyskland og USA i truppen. Bayreuth spiller usædvanligt bredt. Hele otte spillere har i de europæiske kampe været på banen i mellem 16 og 23 minutter. Holdets europæiske topscorer hedder Reid Travis, der snitter 15,6 point på godt 21 minutters spilletid. 203 cm høje Travis, der kommer direkte fra collegebasketball på Stanford og Kentucky, skyder 67,6% fra gulvet, og han supplerer i øvrigt med 5,3 rebounds. Næstmest scorende er guarden Bryce Alford, der efter sin collegetid på UCLA har haft kontrakt med to NBA-hold (Oklahoma City Thunder og Indiana Pacers), dog uden at få minutter i verdens største liga. Han har spillet for Oklahoma City Blue i NBAs G-league i de seneste to sæsoner. Alford snitter 12,8 point på under 20 minutters spilletid – godt hjulpet af en trepointsprocent på 42,6!

Også James Woodard imponerer med 10,9 point pr. kamp – og 41,0% bag trepointslinjen! Woodard i øvrigt tidligere spillet i Vejlby-Risskov Hallen, da han i sin anden sæson som professionel stillede op for litauiske Nevezis. I sidste sæson spillede han for KK MZT Skopje i Makedonien. Også den 202 cm store Evan Bruisma har haft Bakken Bears som modstander, da han spillede i Donar Groningen i sæsonen 2017/18. I sidste sæson blev han ungarsk mester med Falco-Vulcano. Bruinsma er holdets næstbedste rebounder (5,0 pr. kamp) og han supplerer med 8,2 point. En tredje spiller har – om end lidt mere perifær – erfaring med Bakken Bears, nemlig Nate Linhart, der spillede for Spirou i den første del af sæsonen 2018/19. Linhart var dog skadet i kampene mod aarhusianerne i september 2018. 33-årige Nate Linhart spillede også i Bayreuth i sæsonerne 2016-18.

Og så har vi endnu ikke nævnt tyskernes amerikanske point guard, James Robinson, der ikke har scoret mange europæiske point, men er en vigtig del af holdet og snitter 5,0 assists pr. kamp i FIBA Europe Cup.

Den største tyske profil er den 30-årige center Andreas Seifert, der snitter 10,5 point pr. kamp. Seifert, der har erfaring fra bl.a. ALBA Berlin og Bayern Munchen, har spillet i Bayreuth siden 2016.

Siden det første opgør mellem klubberne har Bayreuth sagt farvel til Lucky Jones, der aldrig fandt sig til rette spillemæssigt. Jones snittede blot 4,7 point pr. kamp – meget under de 11,5 point han snittede i FIBA Europe Cup i sidste sæsopn, hvor han spillede for Aris. Selv uden Jones har Bayreuth stadig en dyb rotation, og holdet roterer 10 spillere pr. kamp.

Den østrigske head coach Raoul Korner er i gang med sin fjerde sæson i klubben. Efter en succesfuld tid i nogle af hjemlandets største klubber var Korner tre sæsoner i Den Bosch i Holland inden det blev tre sæsoner i Braunschweig i den tyske BBL.

En institution forlader Bears
20 jun 2024

En institution forlader Bears

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af nu 34-årige...
En epoke er slut
18 jun 2024

En epoke er slut

Michel Diouf skal videre. Det virker helt mærkeligt, for senegalesiske Michel Diouf har været...
Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
NEWS ARCHIVE