Nøglekamp i Bayreuth mandag

Efter holdet fredag kvalificerede sig til finalen i pokalturneringen, spiller Bakken Bears allerede igen mandag, når holdet møder Medi Bayreuth i fjerde spillerunde i FIBA Europe Cup. De to hold ligger – sammen med SL Benfica – i spidsen for gruppen, så det vindende hold tager et meget langt skridt imod kvalifikation til turneringens kvartfinaler.

Medi Bayreuth spillede – ligesom Bears – fredag, hvor holdet tabte (93-103) på udebane mod EuroCup-holdet fra Ratiopharm Ulm. Bayreuths to store spillere Andreas Seifert og Evan Bruisma var holdets mest scorende spillere med hhv. 19 og 18 point, mens den stærke skytte Bryce Alford scorede 16 point.

Bayreuth ligger i skrivende stund på 12.-pladsen i den tyske BBL – to sejre efter tre hold, der deler ottendepladsen.

I FIBA Europe Cups gruppe I har tre hold to sejre efter tre kampe, mens belgiske Spirou Charleroi endnu ikke har vundet. Spirou spiller onsdag hjemme mod SL Benfica. Af de tre hold i toppen af gruppen har Benfica den ulempe at holdet blot har en hjemmekamp tilbage, men den ulempe udlignes, hvis holdet kan vinde onsdagens kamp. Gruppens hidtidige seks kampe har budt på hjemmesejre i de indbyrdes opgør mellem topholdene, mens de eneste udesejre er hentet i Belgien, når Spirou har haft hjemmebane. Så der er pres på portugiserne, der dog vandt stort i det første opgør mod Spirou (89-62).

I den første kamp mellem Medi Bayreuth og Bakken Bears blev det til hjemmesejr i Vejlby-Risskov Hallen (110-92). Alford var topscorer for Bayreuth med 20 point (6/11 på treeren), mens Bastian Doreth scorede 16 (4/8 på trepointskud). Som hold skød tyskerne 14/31 (45,2%) bag linjen, og det skal i øvrigt noteres, at tre af det tyske holds fire mest scorende spillere har tysk statsborgerskab. Det noteres også at holdet har sagt farvel til Lucky Jones, der scorede ni point i det første opgør, men som ellers har haft svært ved at finde sine fødder efter skiftet fra græsk basketball. Hele ni Bayreuth-spillere scorede i det første opgør, på trods af at det tyske hold var uden Evan Bruinsma. For Bears spillede Ryan Evans sin måske bedste kamp i Bears-trøjen i det første opgør – han scorede 26 point, tog 13 rebounds og havde 5 assists.

Bears kom igennem de to kampe mod Randers Cimbria (nederlag 80-81 i Basketligaen mandag og sejr 102-95 i pokalsemifinalen fredag) uden skader, og bjørnene er klar til en uge, der udover mandagens opgør i Tyskland byder på to topopgør i Basketligaen, når turen torsdag går til Horsens og lørdag igen til Randers.

Der er tip off kl. 18:30 i Oberfrankenhalle – hallen i Oberfranken, der ligger i det nordlige Bayern. Hallen, der når Medi Bayreuth spiller kaldes Oberfrankenhölle (helvede i Oberfranken), har i gennemsnit 3.128 tilskuere på plads til basketballkampene (kapaciteten er 3.300).Kampen kan ses på FIBAs YouTube-kaal.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE