Scouting: Dette er Spirou Basket Charleroi II

Spirou Basket fra Charleroi er en magtfaktor i belgisk basketball. Spirou har vundet ti mesterskabstitler (senest i 2011) og har endvidere sejret i fem pokalfinaler (senest i 2009). Også internationalt er Spirou et anerkendt navn. I sidste sæson deltog holdet i kvalifikationen til Basketball Champions League – og slog bl.a. Bakken Bears ud undervejs – men det lykkedes ikke holdet at gå hele vejen. I gruppespillet i FIBA Europe Cup var holdet til gengæld ukarakteristisk svingende og røg ud allerede i gruppespillet. Historikken fejler til gengæld ikke noget: Spirou spillede i Europas bedste række, Euroleague, i 2010/11 og 2011/12 og så sent som i 2016/17 nåede belgierne 1/8-finalerne i Basketball Champions League.

I den hjemlige liga er Spirou på syvendepladsen efter et godt run med fire sejre i de seneste fem kampe, og holdet har dermed sat øjnene på den top 8-placering, der giver adgang til slutspillet. I pokalturneringen har Spirou kvalificeret sig til pokalfinalen for første gang i 10 år – efter sejre over Oostende i kvartfinalen og over Okapi Aalstar i semifinalen.

I FIBA Europe Cup gik Spirou videre til det andet gruppespil på yderste mandat – efter at vendt et truende nederlag mod Donar Groningen i sidste periode. Spirou blev nummer to i gruppe E med tre sejre og tre nederlag i en pulje med Pinar Karsiyaka fra Tyrkiet (fem sejre – blot et nederlag, mod Spirou), Donar Groningen fra Holland og Phoenix Brussels fra Belgien. Begge de to hold fik to sejre.

I det andet gruppespil har Spirou endnu ikke vundet, og holdet kan derfor ikke længere kvalificere sig til FIBA Europe Cups kvartfinaler. Det blev indledningsvist et nederlag på udebane mod Benfica og dernæst fulgte tre nederlag i træk på hjemmebane. Efter onsdagens kamp venter endnu en udebanekamp – i Tyskland mod Bayreith.

To navne stråler over alle andre i Spirous roster. Anthony Beane er holdets topscorer. Beane, der tidligere har spillet i G-League, Legia Warszawa og i Ventspils, er den syvende mest scorende spiller i FIBA Europe Cup med 19,8 point pr. kamp. Hvis vi kigger på spillernes CV, stråler Axel Hervelle, der har spillet seks sæsoner i Real Madrid og otte i Bilbao! Selvom han er blevet 36 år, viste Hervelle i de to pokalkvartfinaler, at han bestemt stadig har sin berettigelse.

Også den belgiske point Alexandre Libert er en farlig spiller. Libert snitter 14,3 point pr. kamp. En tredje belgisk landsholdsspiller, Youri Shoepen, er starter på power forward-positionen og snitter 7,1 point.

Den normalt startende center er Khalid Boukichou, der i sidste sæson spillede for Prishtina og her voldte Bears visse udfordringer. Den store belgier snitter 15,3 point pr. kamp, men han har siddet ude med en hælskade og forventes ikke at blive klar til onsdagens kamp. Det giver flere minutter til Josh Sharma, der i sidste sæson var en væsentlig brik på Stanfords collegeprogram. Derudover giver det førnævnte Hervelle en noget større rolle.

Den startende small forward er Moses Greenwood, der kommer fra Southeastern Louisiana. Greenwood snitter 6,1 point pr. kamp, men skyder vanvittige 66,7% bag trepointslinjen.

Den midlertidige head coach Sam Rotsaerts tropper mistede en af sine styrmænd, da Joe Rahon forlod Belgien for at tage tilbage til Tyskland, hvor han havde spillet i sidste sæson. Han blev erstattet af Kenneth Smith, der ikke var med i det første opgør mod Bears, men siden bestemt har vist sine evner. Smith blev i nederlaget til Bayreuth den bare anden spiller i FIBA Europe Cups historie, der tegnede sig for en triple-double (20 point, 10 rebounds, 10 assists) – endda i sin FIBA Europe Cup-debut.

I 2018/19 vandt Bakken Bears kampen i Charleroi (61-59), men tabte desværre returopgøret i Aarhus 69-74. Tidligere møder med belgiske hold har heller ikke været præget af mange succeser. I efteråret 2008 blev det til to nederlag mod Liege (55-67 hjemme og 64-97 i Belgien), mens modstanderen hed Okapi Aalstar i efteråret 2014. Det blev til to nederlag: 83-92 hjemme og 100-103 i Aalst efter et opgør, hvor Bears spillede virkelig flot.

I det andet gruppespil i foråret 2016 var modstanderen Mons. Det blev til et nederlag i Belgien (66-90), mens det i returopgøret – på et tidspunkt, hvor Bears var slået ud – blev til hjemmesejr på 82-81, hvilket kostede avancementet for det belgiske hold.

 

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE