Assistant coach Sommer: ”Det er nu, vi har chancen.”

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

 

På onsdag går det løs for Bakken Bears mod Spirou Charleroi og kampen er én af de hidtil vigtigste, da den har afgørende betydning for bjørnenes chancer mod vinderskamlens tinde.

 

Januar ses ofte som den hårde måned. Måneden hvor arbejdet begynder på ny og hvor man skal op i gear efter julens fest og ferie. Og sådan har det også været for Bakken Bears. De har ikke haft megen respit efter nytåret og kampprogrammet gennem måneden har været nådesløs.

Og den nådesløshed kan ses i resultaterne, som har været noget svingende og har budt på spektakulære sejre såvel som hårde nederlag. Og det er netop ovenpå et nederlag til Randers Cimbria at bjørnene skal rejse sig på onsdag og slå fra sig på den europæiske scene.

Vi har snakket med bjørnenes assistant coach Anders Sommer, som fortæller lidt om udfordringen med det stramme program og de forberedelser, Bears-truppen gennemgår inden onsdag.

Efter en måned med svingende resultater, hvordan er stemningen så i omklædningsrummet lige nu?

Anders Sommer: ”Humøret er ikke altid lige højt efter de nederlag, vi har haft denne måned, det er klart. Vi havde håbet på og arbejdet mod bedre resultater, men de nederlag ligger bag os. Vi er helt klar over, at det er nu, vi skal stramme op og det er vores største fokus. Det er nu vi har chancen.”

Hvordan forbereder I jer på onsdagens opgør mod Spirou?

Anders Sommer: ”Den store udfordring lige nu er at vi har så travlt og på grund af kampplanen har vi ikke forfærdelig meget tid til forberedelse. Men den tid vi har, bruger vi selvfølgelig til at forberede os så grundigt, vi kan. Vi ser video og snakker med spillerne om hvad vi ser, både om modstanderens spillere individuelt og om holdet generelt. Og så ser vi noget mere video. Vi er selvfølgelig fokuserede på Spirou og især de ændringer de har fået implementeret i deres trup siden sidst, vi mødte dem. Men vi passer også på ikke at fokusere for meget på dem – vi skal hele tiden huske at fokus må være på os selv og vores koncept. Det er nødvendigt, hvis vi skal slå dem.”

Hvilke specifikke fokuspunkter har I ellers fokuseret på?

Anders Sommer: ”Lige som sidst har vi denne gang meget fokus på at være aggressive overfor deres guards. De har nogle meget dygtige guards, især Anthony Beane og nytilkomne Kenneth ”Speedy” Smith, så vores pres på dem skal være mindst lige så intenst, som det var sidst. Da fik vi presset dem i deres pick-and-rolls og tvang dem til at skyde mere udefra, og det gav pote.”

Hvad kommer tilføjelsen af Kenneth ”Speedy” Smith og Khalid Boukichou til at betyde for kampen?

Anders Sommer: ”At de to er kommet med gør deres hold meget mere komplet. Speedy Smith er en rigtig dygtig guard og en farlig scorer, ligesom Beane. Khalid Boukichou er også noget af en tilføjelse med sine 2,06 meter og 120 kilo – han bliver rigtig svær at flytte rundt med, så ham skal vi også være noget efter.”

Hvor gode er jeres chancer?

Anders Sommer: ”Jamen, jeg synes de er gode. Jeg forventer vi kommer lige så fokuserede fra start, som vi gjorde i vores seneste sejr mod Horsens IC. Men vi skal passe på ikke at tænke, at de ikke har noget at spille for, for selvom de teoretisk set er ude af turneringen har de vist rigtig godt spil på det seneste, hvor de også har kvalificeret sig til pokalfinalen i deres hjemlige liga. Og fordi de ikke har noget på spil i turneringen mere som sådan, kan de spille mere frit, end vi kan, da vi jo har alt på spil. Det skal vi huske. De vil klart hellere slutte turneringen med et brag end med et suk – og det skal de selvfølgelig ikke have lov til.”

 

Der er tip-off til kampen på onsdag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Begge kampe kan ses på eb.dk og billetter kan købes på https://billet.bakkenbears.com/.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE