Bakken Bears i fuld kontrol mod Spirou Charleroi

Dagens gæster fra Spirou Charleroi kom bedst fra start i aftenens afgørende opgør for Bakken Bears i håbet om videre avancement i FIBA Europe Cup. Det belgiske udehold, som ”Bjørnene” også mødte sidste år, kom i kampens indledning foran med 6-2 foran de mange tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre viste dog god moral og blev ikke overrumplet af den langsomme start. Med disciplineret forsvarsspil kom aarhusianerne fornemt tilbage i kampen og bragte sig foran med 7-6. Opgøret svingede frem og tilbage med skiftende momentum mellem de to duellanter. Kampens foreløbige største momentum kom dog, da Darko Jukic sænkede en presset treer med blot et enkelt sekund på skudklokken, hvilket satte fut under kedlerne på tilskuerpladserne. Hjemmeholdet var dog ikke færdige med at forkæle alle de fremmødte tilskuere onsdag aften. Bakken Bears’ indskiftede Nimrod Hilliard blev brandvarm bag trepointslinjen og gik tre for tre. Første periode sluttede derfor 31-16 efter nogle imponerende sidste minutter.

Udeholdet fra Spirou Charleroi kom en smule bedre med i indledningen af anden periode, men Bakken Bears havde ingen problemer med at spille sig igennem til nemme scoringer til stor frustration for gæsterne. ”Bjørnene” havde inden kampen brug for en stor indsat for at forhindre et potentielt tidligt farvel til turneringen allerede i andet gruppespil. Danskerne lignede heller ikke et mandskab, der var klar til at give afkald på de sjove kampe på den europæiske scene. Med fem minutter tilbage inden pausen var de fortsat komfortabelt foran med hele 44-27. Det resterende af perioden forløb med samme fortegn, og Bakken Bears kunne gå til pause med en imponerende føring på 57-36.

De belgiske gæster havde mange ting at rette op på efter pausen, og de arbejdede bestemt også hårdt for at få problematikkerne løst. Udeholdet kom væsentligt bedre ud efter pausen med flere scoringer i træk. Men som så mange gange før viste Bakken Bears flot moral og forsatte ufortrødent med stor tiltro til taktikken og bragte på få minutter forspringet tilbage på de 21 point. Kunne de danske mestre holde dette forspring ind til fjerde og sidste periode, ville det se glimrende ud i jagten på sejren og jagten på større opgør senere i turneringen. Danskerne virkede dog desværre til at tage det en smule for afslappet mod tredje periodes slutning, hvor holdet begik for mange fejl og var sløsede i afslutningerne. Det belgiske storhold begyndte derfor at arbejde sig stille og roligt ind i opgøret igen, hvilket forplantede sig på tilskuerrækkerne, der så nervøst til. Danske Adama Darboe ville det dog anderledes og satte flere afgørende treere for at forhindre endnu en skuffende europæisk aften. Tredje periode sluttede med 79-61. Meget skulle derfor gå galt, hvis ikke det skulle blive til en sejr onsdag aften.

Fjerde og sidste periode forløb efter planen set med danske briller. Bakken Bears var fortsat i kontrol, og forspringet blev aldrig mindre end 14 point. ”Bjørnene” leverede derfor endnu en flot indsat i FIBA Europe Cup i egen hule. Kampen endte derfor med cifrene 101-87 i Bakken Bears’ favør.

Der venter derfor et enormt spændende opgør næste onsdag i FIBA Europe Cup mod Benfica på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen. “Bjørnene” skal bruge endnu en sejr, hvis det skal blive til videre avancement i turneringen.

Michel Diouf topscorer med 22 point.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE