Fynske kaniner gæster Aarhus

Bakken Bears spiller søndag det sidste opgør i en række af mange vigtige kampe inden en kort pause venter. Bakken Bears møder Svendborg Rabbits i et opgør mellem Basketligaens nummer et og fire.

Bears har vundet alle holdets fire opgør i februar måned: To Basketligaopgør mod Næstved og Randers Cimbria, pokalfinalen mod Horsens IC og FIBA Europe Cup-kampen mod SL Benfica. Bears spiller to opgør hjemme mod Svendborg Rabbits – den 16. og 26. februar – med en landsholdspause imellem, inden måneden sluttes af med en udekamp mod Wolfpack.

Bakken Bears måtte i torsdagens sejr over Randers Cimbria undvære Darko Jukic og Chris Ortiz, der begge sad ude med skader, og det er tvivlsomt om de to bliver klar til søndagens opgør mod de fynske rivaler.

Bakken Bears og Svendborg Rabbits var de to største klubber i dansk herrebasketball i 00erne, hvor det blev til syv møder i DM-finalerne. Siden har Rabbits genopbygget organisationen og det sportslige setup, og har nu en spændende trup med mange yngre danske profiler, ledet af head coach Lukas Varga. Det har betydet en lille sportslig nedgang – ift den faste finaledeltagelse – men Rabbits er klar til at træde op igen. Det har også betydet, at holdet de seneste år ikke har kunnet slå Bakken Bears, der har vundet de seneste 17 indbyrdes opgør.

Rabbits’ hjemlige profiler er de to tidligere Bearsspillere Sebastian Åris og Mikkel Plannthin samt Peter Møller, Oscar Jørgensen og Jacob Enevold. De suppleres af dygtige udlændinge i form af Brandon Norfleet, der blev hentet sent i sæsonen, Durell Vinson, Zach Charles, Myck Kabongo og Sidney Umude.

En af Svendborgs store styrker er et meget bredt og homogent hold, hvor man aldrig ved hvorfra scoringerne kommer. Topscorer Norfleet snitter 14,0 point og den tiendemest scorende, Oscar Jørgensen, scorer 8,1 point i gennemsnit.

Statistisk set er Rabbits udfordret i reboundspillet, hvor klubberne er den Pro A-klub, der tager færrest, og ift antallet af assists, hvor kun en enkelt Pro B-klub har færre. Til gengæld er Rabbits stærke ift at holde på bolden. Kun to hold har færre turnovers end fynboerne.

Bakken Bears skal vinde for at holde konkurrenterne i kampen om førstepladsen, Randers Cimbria og Horsens IC, bag sig. Cimbria spiller allerede lørdag hjemme mod Copenhagen, og eftersom københavnerne kommer med 15 nederlag i træk i bagagen, skal der god fantasi for at forestille, at hjemmeholdet snubler i den kamp. HIC spiller søndag – samtidig med Bears – hjemme mod Næstved.

Der er tip off kl. 15:00 – kampen kan ses på Fanseat.

 

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE