Bears klar til onsdagens europæiske kvartfinale

Når nu januar bød på sejr i hver anden kamp – fem ud af ni – og februar stod på lutter sejre – syv stk – hvad kommer marts så til at stå for hos Danmarks bedste basketballklub, Bakken Bears? Det får vi et fingerpeg om onsdag, når Bakken Bears tager hul på marts måned med maner: Første kamp er nemlig FIBA Europe Cups kvartfinalernes første kamp mod hviderussiske Tsmoki Minsk.

Det er tredje sæson i træk Bakken Bears deltager i kvartfinalerne – i 2017/18 blev det endda til en semifinaleplads. Det er aldrig sket før at et dansk hold har kvalificeret sig til playoffkampe efter to gruppespil, så det er en imponerende præstation at gøre det tre sæsoner i træk.

Bakken Bears’ erfaringer med Tsmoki Minsk er noget blandede. To nederlag i 2013/14 og en kneben sejr og et noget større nederlag i 2017/18. Bears har endnu ikke prøvet at vinde over Tsmoki Minsk i Aarhus, men det skal der gerne ændres på onsdag, hvis Bears skal have en chance for at gå videre til semifinalerne.

De to hold er netop kommet tilbage efter et landsholdsvindue, der giver et afbræk fra de normale rytmer. Bakken Bears har haft tre spillere afsted – Darko Jukic og Adama Darboe med Danmark og Jonathan Galloway med Guam – mens Tsmoki har haft hele seks spillere afsted med Hvideruslands landshold, som holdets head coach Rostislav Vergun også er ansvarlig for. Hvor Danmark tabte til Tjekkiet og Belgien, blev det til to sikre sejre over Cypern og Portugal for Hviderusland.

Udover de seks landsholdsspillere består Tsmokis hold af to amerikanske spillere, en serber med bulgarsk pas og en fransk serber. Alle ti yderst kompetente, og et hold med stor homogenitet. Især Branko Mirkovic og Rob Lowery styrer hviderussernes spil.

Tsmoki vil gerne spille mere kontrolleret end bjørnene. Det højere tempo i Bears-kampene understreges statistisk, idet Bears ganske vist scorer flere point end Tsmoki Minsk (87,0 vs 82,7), men hviderusserne har de bedste scoringsprocenter fra såvel trepointdistancen (36,1 vs 35,2), totale field goals (47,5 vs 46,1) og straffekast (79,9 vs 71,1). Bakken Bears kompenserer for de lavere procenter ved at have markant flere skud pr. kamp (71,2 vs 62,5) – dette opnås gennem færre turnovers (10,9 vs 13,3) og flere rebounds (38,4 vs 36.6).

Tsmokis seneste kamp inden landsholdspausen var nederlaget på udebane mod Unics Kazan den 9. februar, mens Bears til sammenligning spillede pokalfinale den 8. februar og ligakampe den 13. og 16. Efter landsholdspausen har Bears allerede spillet to kampe – 26. og 28. februar, mens Tsmoki blot har en enkelt kamp under bæltet, nemlig nederlaget på udebane mod en anden gammel Bears-kending Avtodor i VTB-turneringen over Avtodor den 29.

Bakken Bears imponerede senest fredag aften i en storsejr på 121-66 over Wolfpack, men trods Bears-fejltrinnet i den første kamp mod ulveflokken kan den modstander kan på ingen måde sammenlignes med et europæisk klassemandskab som Tsmoki Minsk, der på hjemlig grund er så dominerende, at de først indtræder i semifinalerne i slutspillet om det hviderussiske mesterskab, som de i øvrigt har vundet 11 sæsoner i træk.

Nimrod Hilliard missede fredagens kamp mod Wolfpack pga sygdom, men han er forhåbentlig tilbage i Bearsuniformen til sæsonens hidtil vigtigste kamp i en fyldt Vejlby-Risskov Hal.

Kvartfinalerne spilles bedst af to kampe – det hold, der over de i alt 80 spilleminutter scorer flest point kvalificerer sig til turneringens semifinaler. Det betyder, at den enkelte kamp godt kan slutte uafgjort, men samlet set kan opgøret ikke slutte lige. I det tilfælde spilles der ekstra perioders à fem minutter indtil der er fundet en vinder.

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan følges på eb.dk

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE