Assistant coach Sommer: ”Det kræver jo en toppræstation.”

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Denne gang er der ingen stilhed før stormen. For selvom det næsten er en måned siden at Bakken Bears sidst hvæssede kløer til den europæiske scene, har der været masser at se til i den hjemlige liga. Og på nær en storsejr over Randers Cimbria og fredagens imponerende indsats mod Wolfpack, hvor bjørnene virkelig viste niveaumæssigt format, har kampene siden sejren over Benfica været tætte og til tider præget af manglende niveau.

På onsdag skal bjørnenes fokus vendes tilbage mod FIBA Europe Cup og denne gang er det hviderussiske Tsmoki Minsk, som venter i turneringens kvartfinale. Vi har taget en snak med Bears’ assistant coach Anders Sommer om det kommende opgør.

Hvordan har holdet det efter en længere FIBA-pause?

Lige nu har der været landsholdspause, hvor vi har haft et par spillere ude, og det har selvfølgelig brudt vores rytme en smule. Men når det så er sagt, er spillerne alle fysisk friske og med det kampprogram, vi har været igennem den sidste måneds tid, er dét meget vigtigt, især når det kommer til vores fremtidige udfordringer. Vores topniveau har skinnet tydeligt igennem i perioder, men derfra er det også svært at finde forklaring på, hvorfor udsvingene kommer og niveauet daler.

Hvordan forbereder I jer på onsdagens opgør mod Minsk?

Det er meget vigtigt at spillerne lærer Minsk-truppen at kende, så derfor har vi naturligvis set en masse film. Det er vigtigt for vores spillere at være helt med på, hvilke tendenser modstandertruppen byder på, og det er vores spillere er gode til at tage til sig og bruge. Så er der selvfølgelig også nogle taktiske ting, hvor der kommer til at være nogle justeringer, men der kommer ikke til at være så mange justeringer at det går ud over vores eget spil – det er jo dét, vi skal vinde på. Alt i alt handler det om grundig scouting og en klar, generel idé om, hvilken trup, vi kommer til at møde.

Hvordan matcher Minsk-truppen op med Bjørnene?

Først og fremmest har de tre guards, som både er hurtige og rigtig gode skytter – to af dem af amerikanere, og de skal nok give os nok at se til. Udover dem er truppen præget af rigtig tunge drenge. Én af dem har spillet på europæisk topplan i mange år og de er som hold generelt meget fysiske. De er også meget strukturerede i deres spil – de ved hvad de vil strategisk og er dygtige til at udføre det. Men hvor de er fysiske og tunge i det, er vores modsvar selvfølgelig vores tempo, som altid er et af vores mest effektive våben. Så vi skal ha’ gang i noget fuldbanepres og tvinge dem til at lave turnovers, så vi kan presse dem tempomæssigt og gerne forcere nogle fast breaks og overtalssituationer. Og så er det selvfølgelig også vigtigt med et reboundspillet, som vi især skal fokusere på med den størrelse, vi kommer til at spille mod.

Hvordan ser du jeres chancer?

Spillerne ved hvad det handler om. De har været her før, og de fornemmer at en sejr mod Tsmoki Minsk er realistisk – men det kræver jo en toppræstation. Det har vi heldigvis vist, at vi kan klare og dét også flere gange på en sæson, så jeg tænker vi har en fifty-fifty-chance for at hive sejren hjem. Det er vigtigt for os at skabe et godt resultat hjemme og da det kommer til at være udgangspunktet for videre succes – derfor er det godt at kunne starte på hjemmebane med et brag af en kamp.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE