Steffen Wich maner til besindighed trods fornem sejr: Vi tager intet for givet

Bakken Bears sikrede sig onsdag aften et ganske fornuftigt udgangspunkt med en sejr over Tsmoki-Minsk i FIBA Europe Cups første kvartfinale på en fyldt hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen med cifrene 79-66, inden der spilles returopgør på en svær udebane den 11. marts. “Bjørnene” spillede en skidt første periode, men holdet sikrede sig en flot sejr med en fremragende indsats i anden og fjerde periode. Udeholdet fra Tsmoki-Minsk viste undervejs prøver på sine store kvaliteter og fysiske spil. Head coach Steffen Wich var da også en tilfreds mand efter opgøret, men der var fortsat plads til bekymring efter en kamp mod en dygtig modstander inden returkampen om en uge:

“Der er ingen grund til at tage for meget forskud på glæderne. Jeg er naturligvis tilfreds med sejren, og det er måske også mere, end vi kunne have håbet på. Men jeg tænker allerede på den næste kamp mod Tsmoki-Minsk. Det bliver en rigtig vanskelig returkamp på en svær udebane. Nok har vi vundet i dag, men deres kvaliteter er tydelige for alle. De spiller enormt fysisk, og de kommer til at spille endnu mere fysisk på hjemmebane. Vi slap blandt andet for at slås med deres store russiske center i aften, men ham skal vi bokse med derovre. Vi bliver nødt til at grave endnu dybere, end vi gjorde i aften, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at gå videre til semifinalerne. Kampen om den eftertragtede plads er fortsat helt åben. Vi kommer ikke til at tage noget for givet.”

En af nøglerne til at stoppe Tsmoki-Minsks store russiske center om en uge kunne meget vel gå hen at blive Bakken Bears’ nyerhvervelse Jonathan Galloway, der i denne sæson har vist sig som den fremragende forsvarsspiller, man hentede ham for. Den store center blev i sin college-tid kåret som året forsvarsspiller to sæsoner i træk. Steffen Wich er da også tilfreds med, hvad han har set fra Galloway indtil videre.

“Jonathan Galloway er i gang med en rigtig god udvikling. Ifølge statistikkerne er han nøglen bag mange af vores rebounds, og han var +24 på banen i aften. Han gør det fremragende i øjeblikket og viser prøver på alle de ting, vi hentede ham for. Han er den forsvarsklippe, man har brug for på det her niveau, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at nå langt. Han vil også få en nøglerolle i returopgøret.”

Returopgøret spilles onsdag den 11. marts klokken 19:00.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE