Jagt på semifinale onsdag

Det er med en jubilerende anfører, at Bakken Bears onsdag jagter en semifinaleplads i FIBA Europe Cup. Det sker i Minsk, hvor dragerne fra Tsmoki tager imod i Falcon Club i den hviderussiske hovedstad.

Bakken Bears vandt den første kvartfinalekamp i Aarhus med 79-66, og har dermed bevist, at holdet kan spille op med det hviderussiske mesterhold. Returopgøret vil nu afgøre, hvem der går videre til semifinalerne – Bears kan tåle at tabe med op til 12 point og stadig kvalificere sig blandt de fire stærkeste hold i turneringen.

Bakken Bears har siden det første opgør spillet mod BK Amager. Amagerkanerne blev besejret 113-91 selvom de danske mestre manglede fem profiler, der alle blev sparet til det europæiske returopgør. David Efianayi benyttede kampen til at sætte 36 point på tavlen – det højeste antal point en Bearsspiller har scoret i denne sæson.

Tsmoki Minsk var på en anderledes svær opgave lørdag, da det på hjemmebane blev til et nederlag mod førerholdet i den polske liga, Zielona Gora. Polakkerne vandt 80-73 i en kamp, hvor Tsmoki igen var ramt af udfordringer på insidepladserne. Holdet fra Minsk var uden Vladimir Veremeenko i kampen mod Bears, og lørdag var det den anden big guy, Alexandre Gavrilovic, der var ude. Begge har været udfordrede af rygproblemer. Som bonus spillede Veremeenko blot 11 minutter pga. fejlproblemer. Det betød naturligvis en alternativ rotation, og der er ingen tvivl om at head coach Rotislav Vergun ser frem til at have hele sin rotation tilbage.

Tsmoki Minsk har reelt ikke længere chancen for at nå slutspillet i VTB-ligaen. Hviderusserne er fire sejre efter Kalev på 8.-pladsen, og eftersom holdet blot mangler fem kampe i grundspillet, er det ikke realistisk at avancere. Ud kampen om det hviderussiske mesterskab, hvor Tsmoki er kæmpefavoritter og indtræder i slutspillets semifinaler, er FIBA Europe Cup sidste chance for at skrive historie. Det vil ske, hvis holdet for første gang nogensinde spiller sig frem til turneringens semifinaler.

Det er sjette opgør mellem Bakken Bears og Tsmoki Minsk. Bakken Bears fik en kindhest i det første besøg i Minsk, da hjemmeholdet vandt 89-51, mens det i december 2017 blev til en overraskende sejr på 86-85 i Minsk. Det kan man dog næppe måle noget ud fra – Bears havde indtil i onsdag ikke oplevet at besejre Tsmoki i Aarhus, hvor det i januar 2014 blev til nederlag på 76-83 og i januar 2018 blev til en klar Minsk-sejr (75-96).

Bakken Bears-anfører Morten Sahlertz runder sin Bears-kamp nummer 500 i Hviderusland. Anføreren debuterede i oktober 2006 og når, trods to sæsoners afstikkere i Horsens IC og norske Tromsø, som den bare tredje spiller nogensinde 500 kampe. Sahlertz overgås kun i kampantal af Chris Christoffersen (556) og Jens Jensen (522).

Der er tip off kl. 19:00 (17:00 dansk tid) i Minsk – kampen kan følges på FIBAs YouTube-kanal.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE