Jagt på semifinale onsdag

Det er med en jubilerende anfører, at Bakken Bears onsdag jagter en semifinaleplads i FIBA Europe Cup. Det sker i Minsk, hvor dragerne fra Tsmoki tager imod i Falcon Club i den hviderussiske hovedstad.

Bakken Bears vandt den første kvartfinalekamp i Aarhus med 79-66, og har dermed bevist, at holdet kan spille op med det hviderussiske mesterhold. Returopgøret vil nu afgøre, hvem der går videre til semifinalerne – Bears kan tåle at tabe med op til 12 point og stadig kvalificere sig blandt de fire stærkeste hold i turneringen.

Bakken Bears har siden det første opgør spillet mod BK Amager. Amagerkanerne blev besejret 113-91 selvom de danske mestre manglede fem profiler, der alle blev sparet til det europæiske returopgør. David Efianayi benyttede kampen til at sætte 36 point på tavlen – det højeste antal point en Bearsspiller har scoret i denne sæson.

Tsmoki Minsk var på en anderledes svær opgave lørdag, da det på hjemmebane blev til et nederlag mod førerholdet i den polske liga, Zielona Gora. Polakkerne vandt 80-73 i en kamp, hvor Tsmoki igen var ramt af udfordringer på insidepladserne. Holdet fra Minsk var uden Vladimir Veremeenko i kampen mod Bears, og lørdag var det den anden big guy, Alexandre Gavrilovic, der var ude. Begge har været udfordrede af rygproblemer. Som bonus spillede Veremeenko blot 11 minutter pga. fejlproblemer. Det betød naturligvis en alternativ rotation, og der er ingen tvivl om at head coach Rotislav Vergun ser frem til at have hele sin rotation tilbage.

Tsmoki Minsk har reelt ikke længere chancen for at nå slutspillet i VTB-ligaen. Hviderusserne er fire sejre efter Kalev på 8.-pladsen, og eftersom holdet blot mangler fem kampe i grundspillet, er det ikke realistisk at avancere. Ud kampen om det hviderussiske mesterskab, hvor Tsmoki er kæmpefavoritter og indtræder i slutspillets semifinaler, er FIBA Europe Cup sidste chance for at skrive historie. Det vil ske, hvis holdet for første gang nogensinde spiller sig frem til turneringens semifinaler.

Det er sjette opgør mellem Bakken Bears og Tsmoki Minsk. Bakken Bears fik en kindhest i det første besøg i Minsk, da hjemmeholdet vandt 89-51, mens det i december 2017 blev til en overraskende sejr på 86-85 i Minsk. Det kan man dog næppe måle noget ud fra – Bears havde indtil i onsdag ikke oplevet at besejre Tsmoki i Aarhus, hvor det i januar 2014 blev til nederlag på 76-83 og i januar 2018 blev til en klar Minsk-sejr (75-96).

Bakken Bears-anfører Morten Sahlertz runder sin Bears-kamp nummer 500 i Hviderusland. Anføreren debuterede i oktober 2006 og når, trods to sæsoners afstikkere i Horsens IC og norske Tromsø, som den bare tredje spiller nogensinde 500 kampe. Sahlertz overgås kun i kampantal af Chris Christoffersen (556) og Jens Jensen (522).

Der er tip off kl. 19:00 (17:00 dansk tid) i Minsk – kampen kan følges på FIBAs YouTube-kanal.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE