Bears i offensiv europæisk strategi

Bakken Bears har i de seneste tre sæsoner nået semifinale, kvartfinale og foreløbig semifinale i FIBA Europe Cup. Nu er ambitionerne endnu større: Holdet vil vinde FIBA Europe Cup 2020 og spille en afgørende rolle i Basketball Champions League 2021. Det skal ske i et samarbejde med klubbens rivaler fra Randers Cimbria.

’Situationen omkring Corona-krisen er ulykkelig på rigtig mange måder, og i den lille basketball-verden risikerer udfaldet at blive, at mange klubber vil have svært ved at samle hold med samme slagstyrke som i de seneste sæsoner. Vi vil som modsvar hellere gå i offensiven med endnu større ambitioner, og har derfor indgået et samarbejde med vores venner fra Randers Cimbria omkring et fælles hold i de europæiske turneringer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Tanken er, at de to hold stiller op hver for sig i Basketligaen, men i de europæiske kampe vil de to head coaches Steffen Wich (Bakken Bears) og Jimmy Moore (Randers Cimbria) og deres trænerteams slå pjalterne sammen og udtage et fælles hold af de bedste spillere fra de to organisationer.

Målsætningen med projektet er at vinde FIBA Europe Cup, når den forhåbentlig genoptages i september/oktober. Klubberne har også fremlagt planen for organisationen bag den højeste klubturnering i FIBA-reg, Basketball Champions League, og fået grønt lys for adgang til hovedturneringen 2020/21.

‘Basketball Champions League er meget interesserede i et samarbejde af hidtil uset karakter. Vores mål er at spille os frem til final 4 i 2021. Lykkes det er ambitionen at afvikle final 4 i Arena Randers, hvis nye hal er perfekt til formålet. Vores indledende snakke med organisationen bag Basketball Champions League har inkluderet denne drøm, og de er meget positive omkring mulighederne for at afvikle deres flagskibsevent i det nordlige Europa’, siger Michael Piloz.

De to klubber er i gang med at sammen sætte så slagkraftige hold, at de ambitiøse målsætninger kan indfries.

Læs også nyheden på FIBAs hjemmeside.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE