Bears i offensiv europæisk strategi

Bakken Bears har i de seneste tre sæsoner nået semifinale, kvartfinale og foreløbig semifinale i FIBA Europe Cup. Nu er ambitionerne endnu større: Holdet vil vinde FIBA Europe Cup 2020 og spille en afgørende rolle i Basketball Champions League 2021. Det skal ske i et samarbejde med klubbens rivaler fra Randers Cimbria.

’Situationen omkring Corona-krisen er ulykkelig på rigtig mange måder, og i den lille basketball-verden risikerer udfaldet at blive, at mange klubber vil have svært ved at samle hold med samme slagstyrke som i de seneste sæsoner. Vi vil som modsvar hellere gå i offensiven med endnu større ambitioner, og har derfor indgået et samarbejde med vores venner fra Randers Cimbria omkring et fælles hold i de europæiske turneringer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Tanken er, at de to hold stiller op hver for sig i Basketligaen, men i de europæiske kampe vil de to head coaches Steffen Wich (Bakken Bears) og Jimmy Moore (Randers Cimbria) og deres trænerteams slå pjalterne sammen og udtage et fælles hold af de bedste spillere fra de to organisationer.

Målsætningen med projektet er at vinde FIBA Europe Cup, når den forhåbentlig genoptages i september/oktober. Klubberne har også fremlagt planen for organisationen bag den højeste klubturnering i FIBA-reg, Basketball Champions League, og fået grønt lys for adgang til hovedturneringen 2020/21.

‘Basketball Champions League er meget interesserede i et samarbejde af hidtil uset karakter. Vores mål er at spille os frem til final 4 i 2021. Lykkes det er ambitionen at afvikle final 4 i Arena Randers, hvis nye hal er perfekt til formålet. Vores indledende snakke med organisationen bag Basketball Champions League har inkluderet denne drøm, og de er meget positive omkring mulighederne for at afvikle deres flagskibsevent i det nordlige Europa’, siger Michael Piloz.

De to klubber er i gang med at sammen sætte så slagkraftige hold, at de ambitiøse målsætninger kan indfries.

Læs også nyheden på FIBAs hjemmeside.

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE