Bears i offensiv europæisk strategi

Bakken Bears har i de seneste tre sæsoner nået semifinale, kvartfinale og foreløbig semifinale i FIBA Europe Cup. Nu er ambitionerne endnu større: Holdet vil vinde FIBA Europe Cup 2020 og spille en afgørende rolle i Basketball Champions League 2021. Det skal ske i et samarbejde med klubbens rivaler fra Randers Cimbria.

’Situationen omkring Corona-krisen er ulykkelig på rigtig mange måder, og i den lille basketball-verden risikerer udfaldet at blive, at mange klubber vil have svært ved at samle hold med samme slagstyrke som i de seneste sæsoner. Vi vil som modsvar hellere gå i offensiven med endnu større ambitioner, og har derfor indgået et samarbejde med vores venner fra Randers Cimbria omkring et fælles hold i de europæiske turneringer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Tanken er, at de to hold stiller op hver for sig i Basketligaen, men i de europæiske kampe vil de to head coaches Steffen Wich (Bakken Bears) og Jimmy Moore (Randers Cimbria) og deres trænerteams slå pjalterne sammen og udtage et fælles hold af de bedste spillere fra de to organisationer.

Målsætningen med projektet er at vinde FIBA Europe Cup, når den forhåbentlig genoptages i september/oktober. Klubberne har også fremlagt planen for organisationen bag den højeste klubturnering i FIBA-reg, Basketball Champions League, og fået grønt lys for adgang til hovedturneringen 2020/21.

‘Basketball Champions League er meget interesserede i et samarbejde af hidtil uset karakter. Vores mål er at spille os frem til final 4 i 2021. Lykkes det er ambitionen at afvikle final 4 i Arena Randers, hvis nye hal er perfekt til formålet. Vores indledende snakke med organisationen bag Basketball Champions League har inkluderet denne drøm, og de er meget positive omkring mulighederne for at afvikle deres flagskibsevent i det nordlige Europa’, siger Michael Piloz.

De to klubber er i gang med at sammen sætte så slagkraftige hold, at de ambitiøse målsætninger kan indfries.

Læs også nyheden på FIBAs hjemmeside.

 

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE