Bears i offensiv europæisk strategi

Bakken Bears har i de seneste tre sæsoner nået semifinale, kvartfinale og foreløbig semifinale i FIBA Europe Cup. Nu er ambitionerne endnu større: Holdet vil vinde FIBA Europe Cup 2020 og spille en afgørende rolle i Basketball Champions League 2021. Det skal ske i et samarbejde med klubbens rivaler fra Randers Cimbria.

’Situationen omkring Corona-krisen er ulykkelig på rigtig mange måder, og i den lille basketball-verden risikerer udfaldet at blive, at mange klubber vil have svært ved at samle hold med samme slagstyrke som i de seneste sæsoner. Vi vil som modsvar hellere gå i offensiven med endnu større ambitioner, og har derfor indgået et samarbejde med vores venner fra Randers Cimbria omkring et fælles hold i de europæiske turneringer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Tanken er, at de to hold stiller op hver for sig i Basketligaen, men i de europæiske kampe vil de to head coaches Steffen Wich (Bakken Bears) og Jimmy Moore (Randers Cimbria) og deres trænerteams slå pjalterne sammen og udtage et fælles hold af de bedste spillere fra de to organisationer.

Målsætningen med projektet er at vinde FIBA Europe Cup, når den forhåbentlig genoptages i september/oktober. Klubberne har også fremlagt planen for organisationen bag den højeste klubturnering i FIBA-reg, Basketball Champions League, og fået grønt lys for adgang til hovedturneringen 2020/21.

‘Basketball Champions League er meget interesserede i et samarbejde af hidtil uset karakter. Vores mål er at spille os frem til final 4 i 2021. Lykkes det er ambitionen at afvikle final 4 i Arena Randers, hvis nye hal er perfekt til formålet. Vores indledende snakke med organisationen bag Basketball Champions League har inkluderet denne drøm, og de er meget positive omkring mulighederne for at afvikle deres flagskibsevent i det nordlige Europa’, siger Michael Piloz.

De to klubber er i gang med at sammen sætte så slagkraftige hold, at de ambitiøse målsætninger kan indfries.

Læs også nyheden på FIBAs hjemmeside.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE