Bears i offensiv europæisk strategi

Bakken Bears har i de seneste tre sæsoner nået semifinale, kvartfinale og foreløbig semifinale i FIBA Europe Cup. Nu er ambitionerne endnu større: Holdet vil vinde FIBA Europe Cup 2020 og spille en afgørende rolle i Basketball Champions League 2021. Det skal ske i et samarbejde med klubbens rivaler fra Randers Cimbria.

’Situationen omkring Corona-krisen er ulykkelig på rigtig mange måder, og i den lille basketball-verden risikerer udfaldet at blive, at mange klubber vil have svært ved at samle hold med samme slagstyrke som i de seneste sæsoner. Vi vil som modsvar hellere gå i offensiven med endnu større ambitioner, og har derfor indgået et samarbejde med vores venner fra Randers Cimbria omkring et fælles hold i de europæiske turneringer’, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Tanken er, at de to hold stiller op hver for sig i Basketligaen, men i de europæiske kampe vil de to head coaches Steffen Wich (Bakken Bears) og Jimmy Moore (Randers Cimbria) og deres trænerteams slå pjalterne sammen og udtage et fælles hold af de bedste spillere fra de to organisationer.

Målsætningen med projektet er at vinde FIBA Europe Cup, når den forhåbentlig genoptages i september/oktober. Klubberne har også fremlagt planen for organisationen bag den højeste klubturnering i FIBA-reg, Basketball Champions League, og fået grønt lys for adgang til hovedturneringen 2020/21.

‘Basketball Champions League er meget interesserede i et samarbejde af hidtil uset karakter. Vores mål er at spille os frem til final 4 i 2021. Lykkes det er ambitionen at afvikle final 4 i Arena Randers, hvis nye hal er perfekt til formålet. Vores indledende snakke med organisationen bag Basketball Champions League har inkluderet denne drøm, og de er meget positive omkring mulighederne for at afvikle deres flagskibsevent i det nordlige Europa’, siger Michael Piloz.

De to klubber er i gang med at sammen sætte så slagkraftige hold, at de ambitiøse målsætninger kan indfries.

Læs også nyheden på FIBAs hjemmeside.

 

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE