Bears Academy ser dagens lys

Bakken Bears’ talentakademi får til sæsonen 2020/21 nyt navn, ny head coach på Basketligaholdet og flere hold under vingerne.

2020/21-sæsonen vil for Bakken Bears’ talentakademi betyde endnu flere og større ambitioner end tidligere. Det store arbejde, der er udført i basketballmiljøet i Aarhus har medført en så stor talentstrøm, at akademiet udvides til at dække tre hold – et mere end i 2019/20. Talentakademiet kommer således til at have hold i Basketligaens Pro B og to U19-hold på højeste niveau. Der arbejdes på yderligere aktiviteter på talentniveau.

Samtidig skifter akademiet navn. Indtil videre har holdene spillet under navnet EBAA (Elite Basketball Akademi Aarhus) – fremadrettet bliver navnet Bears Academy. Navneskiftet skal bidrage til en styrkelse af den internationale profil.

Bears Academy ansætter den 28-årige Thomas Hemmingsen som head coach for klubbens hold i Basketligaens Pro B. Hemmingsen, der afslutter sin kandidatuddannelse i idræt til sommer, førte i den forgangne sæson Værløses damehold frem til klubbens første pokalfinale, og han har desuden været en del af DBBFs ungdomslandsholdsprogram.

Hemmingsen afløser Jakob Hjorth, der har været en stor del af talentudviklingen i mange sæsoner, men som har ønsket en pause fra trænerarbejdet.

Thomas Hemmingsen ansættes i en deltidsstilling, som suppleres med arbejde omkring talentudvikling i DBBFs administration.

Udover ansættelsen af Thomas Hemmingsen, er det målsætningen at øge fagligheden og bidrage til udviklingen af trænertalenter på og udenfor akademiet. Head coaches for de øvrige hold bliver Anton Elsner og Jens Jensen (begge U19).

Ansvarlig for talentudviklingen på Bears Academy er fortsat Mads Sigersted, der ser frem til den kommende sæsons nye opgaver: ’Vi har samlet et stærkt trænerteam omkring Bears Academy. Anton Elsner og Dan Kristiansen vil stadig være at finde i teamet, sammen med et nyt kendt ansigt i form af Jens Jensen, der bl.a. skal varetage et udvidet samarbejde med Risskov Efterskole. Vi vil gerne udvikle konceptet så det ikke “kun” er spillere vi udvikler, men også fokuserer på talentfulde unge danske trænere. Derfor glæder os til at byde velkommen til både Thomas Hemmingsen omkring vores liga- og U19 mandskaber.

Vi er glade for opbakningen fra de lokale klubber i Aarhus, og vil fortsat søge at udvikle samarbejdet med disse. Bears Academy vil fortsat sikre, at Aarhus har et stærkt tilbud til talentfulde spillere i de landsdækkende rækker’, siger Mads Sigersted.

 

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE