Bears henter Basketball Champions League-topscorer

Bakken Bears har indgået aftale med sidste sæsons topscorer i Basketball Champions League, Justin Dentmon. Den tidligere NBA- og Euroleague-spiller kommer til Danmark i starten af august på en kontrakt, der gælder i to måneder.

 ’Det er en drøm for os at kunne hente en spiller med det CV Justin Dentmon har. Han har spillet kampe i NBA, været den næstmest scorende spiller i Euroleague og i den amerikanske G-league, han har været topscorer i den israelske liga og i Basketball Champions League, og han har spillet på det amerikanske landshold’, siger sportsdirektør Michael Piloz, der fortsætter: ’I evalueringen på sidste sæsons kvalifikationskampe til Basketball Champions League, hvor vi tabte til cypriotiske Keravnos, konkluderede vi bl.a. at vi manglede erfaring og ikke havde været dygtige nok til at få holdet til at fungere så tidligt på sæsonen. Derfor har vi til den kommende sæson hentet mere rutinerede spillere og vi starter træningen tidligere end vi tidligere har gjort.’

Den kondenserede version af Dentmons CV er som følger:

Justin Dentmon blev færdig på University of Washington i 2009 – to gange i de fire år han gik på skolen var hans hold blandt de 16 bedste collegehold i USA. Han spillede med i NCAA Division 1 All Star-kamp i 2009. I Dentmons første sæson som professionel spillede han i 2009/10 for Hapoel Afula – og var topscorer i den bedste række i Israel. I 2010/11 spillede han i NBAs udviklingsrække, G-league og gjorde det så godt, at han blev udtaget til USA’s landshold.

I 2011/12 blev det til seks kampe i NBA – to for San Antonio Spurs og fire for Toronto Raptors (5,5 points pr. kamp), og i 2012/13 yderligere to for Dallas Mavericks.

I 2013/14 var han hos Zalgiris i Litauen hvor han var næsttopscorer i Europas stærkeste turnering, Euroleague, bl.a. scorede han 36 point imod Real Madrid og blev tre gange kåret som ugens spiller i Euroleague. Siden har han spillet en del i den bedste kinesiske række samt i G-league. Han har også spillet Euroleague i Galatasaray i 2016/17 – og var næsttopscorer i G-league i 2017/18, hvor han spillede for Texas Legends. I sidste sæson spillede han for Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez i Frankrig og var topscorer i Basketball Champions League-turneringen.

Bakken Bears starter træningen til den nye sæson den 1. august. Kvalifikationen til Basketball Champions League indledes den 15. september i Israel, hvor Hapoel Tel Aviv tager imod. Returkampen er 18. september i Aarhus. Vinderen af det opgør møder vinderen af opgøret mellem belgiske Belfius Mons og polske Anwil Wloclawek.

Justin Dentmons aftale løber til udgangen af september.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE