Bears henter Basketball Champions League-topscorer

Bakken Bears har indgået aftale med sidste sæsons topscorer i Basketball Champions League, Justin Dentmon. Den tidligere NBA- og Euroleague-spiller kommer til Danmark i starten af august på en kontrakt, der gælder i to måneder.

 ’Det er en drøm for os at kunne hente en spiller med det CV Justin Dentmon har. Han har spillet kampe i NBA, været den næstmest scorende spiller i Euroleague og i den amerikanske G-league, han har været topscorer i den israelske liga og i Basketball Champions League, og han har spillet på det amerikanske landshold’, siger sportsdirektør Michael Piloz, der fortsætter: ’I evalueringen på sidste sæsons kvalifikationskampe til Basketball Champions League, hvor vi tabte til cypriotiske Keravnos, konkluderede vi bl.a. at vi manglede erfaring og ikke havde været dygtige nok til at få holdet til at fungere så tidligt på sæsonen. Derfor har vi til den kommende sæson hentet mere rutinerede spillere og vi starter træningen tidligere end vi tidligere har gjort.’

Den kondenserede version af Dentmons CV er som følger:

Justin Dentmon blev færdig på University of Washington i 2009 – to gange i de fire år han gik på skolen var hans hold blandt de 16 bedste collegehold i USA. Han spillede med i NCAA Division 1 All Star-kamp i 2009. I Dentmons første sæson som professionel spillede han i 2009/10 for Hapoel Afula – og var topscorer i den bedste række i Israel. I 2010/11 spillede han i NBAs udviklingsrække, G-league og gjorde det så godt, at han blev udtaget til USA’s landshold.

I 2011/12 blev det til seks kampe i NBA – to for San Antonio Spurs og fire for Toronto Raptors (5,5 points pr. kamp), og i 2012/13 yderligere to for Dallas Mavericks.

I 2013/14 var han hos Zalgiris i Litauen hvor han var næsttopscorer i Europas stærkeste turnering, Euroleague, bl.a. scorede han 36 point imod Real Madrid og blev tre gange kåret som ugens spiller i Euroleague. Siden har han spillet en del i den bedste kinesiske række samt i G-league. Han har også spillet Euroleague i Galatasaray i 2016/17 – og var næsttopscorer i G-league i 2017/18, hvor han spillede for Texas Legends. I sidste sæson spillede han for Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez i Frankrig og var topscorer i Basketball Champions League-turneringen.

Bakken Bears starter træningen til den nye sæson den 1. august. Kvalifikationen til Basketball Champions League indledes den 15. september i Israel, hvor Hapoel Tel Aviv tager imod. Returkampen er 18. september i Aarhus. Vinderen af det opgør møder vinderen af opgøret mellem belgiske Belfius Mons og polske Anwil Wloclawek.

Justin Dentmons aftale løber til udgangen af september.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE