Bears-truppen drager mod Berlin

Onsdag formiddag kører spillere og stab til Berlin for at spille mod Alba Berlin. Det er den sidste kamp i forberedelserne til Champions League-kval i næste uge.

Under 24 timer efter sejren over Rostock Seawolves på 96-89, er spillerne allerede på vej til deres næste kamp. Bakken Bears spiller torsdag klokken 13.00 en træningskamp mod Alba Berlin.

Toppen af poppen
Den tyske hovedstadsklub er forsvarende mestre i Bundesligaen, som er den bedste række i Tyskland. Albatrosserne fra Berlin spiller i Euroleague for andet år i træk. I en normal tid, uden corona-restriktioner, spiller tyskerne foran knap 15.000 tilskuere til deres hjemmekampe. Der vidner altså om en klub, som er blandt toppen af poppen i europæisk basket.

En unik mulighed
Kampen mod Alba Berlin bliver den sidste test for bjørnene, inden de mandag rejser til Cypern for at kæmpe om kvalifikation til Champions League. Ifølge assistenttræner Anders Sommer er det vigtigt at få en træningskamp mod at hold af den kaliber:

”Vi er i en periode, hvor det er rigtig svært at få stablet træningskampe på benene. Indtil videre har vi generelt set været lidt undermatchet i vores træningskampe mod henholdsvis London Lions og Hansa Rostock. Derfor er det en unik mulighed, at vi kan teste os af mod et af de bedste hold i Europa,” lyder det fra Anders Sommer.

Vi skal kunne håndtere modgang
Resultatmæssigt er der ikke de store forventninger til kampen mod Alba Berlin torsdag middag. Det er noget andet end resultatet, der er i fokus for Bears.

”Det er en rigtig god generalprøve forud for Champions League. Spillerne har ikke rigtigt mødt modgang i de seneste træningskampe, men det kommer helt sikkert til at ske i perioder af kampen mod Alba Berlin. Det er først, når man er under rigtigt pres, at man finder hinanden som hold. Det er vigtigt at prøve, for spillerne vil også komme under pres mod Hapoel Tel Aviv i Champions League-kval,” tilføjer Anders Sommer.

Spansk trænerlegende
Det er den 73-årige spanier Aíto García Reneses, der står i spidsen for de tyske mestre. Og det er ikke en hvilken som helst træner. For med 13 sæsoner som træner for selveste FC Barcelona, og adskillige titler i sin trænerkarriere, er det lidt af en trænerlegende i europæisk basketball, som bjørnene fra Aarhus står overfor på torsdag.

Kampen bliver spillet klokken 13.00 og kan streames gratis på http://sportdeutschland.de

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE