Tungt åbningsnederlag

Det er sjældent et hold vinder to ud af de fire perioder, men alligevel taber med 25 point, men det var tirsdagens virkelighed for Bakken Bears i den første kamp i Basketball Champions Leagues gruppe A. En af turneringens favoritter, Iberostar Tenerife, vandt 98-73 over de danske bjørne. QJ Peterson var mest scorende med 24 point.

Bakken Bears startede med højt tempo og aggressivt forsvar vel vidende, at hvis Tenerife fik kampen ned i tempo, så ville de stille og roligt knuse de danske mestre. Bears nåede foran 22-15 inden en timeout af Tenerifes head caoch Txus Vidorreta fik ændret billede. Det forhindrede dog ikke Bears i at føre 25-23 efter ti minutter. Bakken Bears’ Michel Diouf startede kampen forrygende med 11 point i første periode.

I anden periode lykkedes det hjemmeholdet at tage initiativet tilbage. Tenerife rykkede fra 23-27 til 34-27 efter et par fine treere af debutant Spencer Butterfield, der gled ind på holdet efter finske Sasu Salin ikke kunne stille op. Bears havde virkelig en svær angrebsperiode, og kunne samtidig ikke stoppe Tenerifes flydende angrebsspil, der gav fem trepointscoringer. Tenerife satte trumf på ved at score periodens sidste fem point til pausestilling 48-35.

Starten på tredje periode var bestemt ikke bedre. Hjemmeholdets bedste, Giorgi Shermadini åbnede perioden med syv point i træk, og han gav dermed sit hold en 20-pointføring. Føringen nåede endda op på 26 point inden udgangen af tredje periode, 76-50.

I fjerde periode var Bears godt med og det lykkedes at vinde de sidste ti minutter med et enkelt point, men spændingen var for længst forduftet. Deshawn Stephens scorede otte af sine ni point i kampens sidste periode.

QJ Peterson scorede sine 24 point på blot 14 skud, mens Michel Diouf sluttede på 13 point og Darko Jukic på 12. For hjemmeholdet scorede Shermadini 26 point, som blev suppleret med 8 rebounds, mens Tyler Cavanaugh scorede 14.

Statistikkerne taler et tydeligt sprog. Iberostar Tenerife ramte på 78,9% af deres to pointafslutninger (Bears fine 55,3%) og scorede 56 point i feltet (Bears 38). Samtidig vandt hjemmeholdet reboundkampen 33-27.

Der venter hjemmeholdet et par svære opgaver i Basketligaen. Allerede lørdag kommer Næstved til Vejlby-Risskov Hallen og søndag den 1. november går turen til Horsens. Næste kamp i Basketball Champions League er den 4. november, når Bakken Bears møder Galatasaray på udebane.

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE