Bears møder tyrkisk storhold i anden runde af gruppespillet i BCL

Galatasaray er et storhold i europæisk basketball. Holdet fra den tyrkiske hovedstad Istanbul har nylig erfaring fra EuroLeague og vandt EuroCup i 2015/16, og onsdag skal holdet møde de danske mestre Bakken Bears i den forsinkede kamp i anden spillerunde af Basketball Champions League.

Når man kigger Galatasarays spillertrup, kan man ikke undgå at blive imponeret. Spillere, der har spillet i NBA, vundet EuroLeague og været profiler på nogle af Europas bedste hold. Trods de imponerende profiler, har det tyrkiske hold ikke fået tingene til at fungere i starten af sæsonen, og det blev søndag til det femte nederlag i syv kampe. Næppe tilfredsstillende for et hold, der i de seneste to sæsoner er blevet nummer fire i den tyrkiske BSL-liga.

Galatasarays spil styres af de to guards, Alex Hamilton (193 cm, 27 år, Louisiana Tech 2016, ex: bl.a. Maccabi Rishon) og holdets topscorer Daryl Macon (190 cm, 24 år, Arkansas 2018, ex: bl.a. Dallas Mavericks, Miami Heat). De to guards snitter hhv 5,0 og 5,1 assists foruden 12,3 og 16,3 point.

Power forwarden australske Brock Motum (208 cm, 30 år, Washington State 2013, ex: bl.a. Zalgiris, Anadolu Efes, Valencia) er den tredje scorer på holdet. Spilleren, der med det australske landshold fik en fjerdeplads ved OL i 2016, scorede 30 point i weekendens kamp mod det andet Basketball Champions Leaguehold, Tofas. Motums scoringsprocenter på 57,9 på topointsskud og 50,0 på trepointsskud.

Center Johnathan Williams (206 cm, 25 år, Gonzaga 2018, ex: bl.a. Los Angeles Lakers) er en meget effektiv spiller i angrebet, og hans imponerende 12,6 point og 7,7 rebounds aftvinger respekt.

Den sidste starter hos Galatasaray er Gokenin Koksal (196 cm, 29 år) er i gang med sin 12. sæson hos det tyrkiske hold. Han er utrolig værdifuld for holdet uden sædvanligvis at være en spiller, der scorer mange point. Men han skal ikke stå fri bag linjen – i sidste sæson ramte Koksal på 34% af sine trepointforsøg.

Fra bænken er den tidligere EuroLeague-vinder Alex Tyus (203 cm, 32 år, Florida 2011, ex: bl.a. Maccabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Unics Kazan) hentet ind for at styrke centerpositionen, og har blot spillet en enkelt kamp for Galatasaray.

Der er ingen tvivl om, at head coach Ertugrul Erdogan er kommet på noget af en opgave i klubben, som han coacher for tredje sæson i træk. Galatasarays nederlag mod Tofas – med DeVaughn Akoon-Purcell på holdet – placerer holdet på 15. pladsen i rækken.

Galatasaray tabte i første runde af Basketball Champions League på udebane mod topholdet Dinamo Sassari (93-84), mens Bears tabte deres udekamp mod Iberostar Tenerife (98-73) i første række.

Oven på et hidsigt sygdomsforløb er Bakken Bears taget til Tyrkiet uden flere profiler. Således mangler Ryan Evans, Thomas Lærke, Anton Harbo og Magnus Møllgaard i onsdagens kamp. Til gengæld er der comeback til Adama Darboe, der forlod Bears i sommer for at tage til Spirou i Belgien. Nu er Darboe så tilbage i Aarhus, klar til at tage fat på endnu flere internationale udfordringer.

Onsdagens kamp i Sinan Erdem Arena i Istanbul tippes i gang kl. 20:00 lokal tid (18:00 dansk tid), og den kan følges på livebasketball.tv.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE