Bears møder tyrkisk storhold i anden runde af gruppespillet i BCL

Galatasaray er et storhold i europæisk basketball. Holdet fra den tyrkiske hovedstad Istanbul har nylig erfaring fra EuroLeague og vandt EuroCup i 2015/16, og onsdag skal holdet møde de danske mestre Bakken Bears i den forsinkede kamp i anden spillerunde af Basketball Champions League.

Når man kigger Galatasarays spillertrup, kan man ikke undgå at blive imponeret. Spillere, der har spillet i NBA, vundet EuroLeague og været profiler på nogle af Europas bedste hold. Trods de imponerende profiler, har det tyrkiske hold ikke fået tingene til at fungere i starten af sæsonen, og det blev søndag til det femte nederlag i syv kampe. Næppe tilfredsstillende for et hold, der i de seneste to sæsoner er blevet nummer fire i den tyrkiske BSL-liga.

Galatasarays spil styres af de to guards, Alex Hamilton (193 cm, 27 år, Louisiana Tech 2016, ex: bl.a. Maccabi Rishon) og holdets topscorer Daryl Macon (190 cm, 24 år, Arkansas 2018, ex: bl.a. Dallas Mavericks, Miami Heat). De to guards snitter hhv 5,0 og 5,1 assists foruden 12,3 og 16,3 point.

Power forwarden australske Brock Motum (208 cm, 30 år, Washington State 2013, ex: bl.a. Zalgiris, Anadolu Efes, Valencia) er den tredje scorer på holdet. Spilleren, der med det australske landshold fik en fjerdeplads ved OL i 2016, scorede 30 point i weekendens kamp mod det andet Basketball Champions Leaguehold, Tofas. Motums scoringsprocenter på 57,9 på topointsskud og 50,0 på trepointsskud.

Center Johnathan Williams (206 cm, 25 år, Gonzaga 2018, ex: bl.a. Los Angeles Lakers) er en meget effektiv spiller i angrebet, og hans imponerende 12,6 point og 7,7 rebounds aftvinger respekt.

Den sidste starter hos Galatasaray er Gokenin Koksal (196 cm, 29 år) er i gang med sin 12. sæson hos det tyrkiske hold. Han er utrolig værdifuld for holdet uden sædvanligvis at være en spiller, der scorer mange point. Men han skal ikke stå fri bag linjen – i sidste sæson ramte Koksal på 34% af sine trepointforsøg.

Fra bænken er den tidligere EuroLeague-vinder Alex Tyus (203 cm, 32 år, Florida 2011, ex: bl.a. Maccabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Unics Kazan) hentet ind for at styrke centerpositionen, og har blot spillet en enkelt kamp for Galatasaray.

Der er ingen tvivl om, at head coach Ertugrul Erdogan er kommet på noget af en opgave i klubben, som han coacher for tredje sæson i træk. Galatasarays nederlag mod Tofas – med DeVaughn Akoon-Purcell på holdet – placerer holdet på 15. pladsen i rækken.

Galatasaray tabte i første runde af Basketball Champions League på udebane mod topholdet Dinamo Sassari (93-84), mens Bears tabte deres udekamp mod Iberostar Tenerife (98-73) i første række.

Oven på et hidsigt sygdomsforløb er Bakken Bears taget til Tyrkiet uden flere profiler. Således mangler Ryan Evans, Thomas Lærke, Anton Harbo og Magnus Møllgaard i onsdagens kamp. Til gengæld er der comeback til Adama Darboe, der forlod Bears i sommer for at tage til Spirou i Belgien. Nu er Darboe så tilbage i Aarhus, klar til at tage fat på endnu flere internationale udfordringer.

Onsdagens kamp i Sinan Erdem Arena i Istanbul tippes i gang kl. 20:00 lokal tid (18:00 dansk tid), og den kan følges på livebasketball.tv.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE