Topkamp i Basketligaen

Lørdag gælder det topopgør i Basketligaen – den øjeblikkelige nummer to, Bakken Bears, møder førerholdet Svendborg Rabbits.

Begge tophold har blot tabt en enkelt kampe – begge mod Randers Cimbria. Rabbits har således vundet seks ud af syv kampe, mens Bears har vundet fem af seks. Randrusianerne ligger på femtepladsen i den meget tætte Basketliga med fire sejre i fem kampe efter nederlag mod Horsens IC.

Efter et længere Covid-break uden træning og kamp var Bears tilbage i Basketligakamp i søndags, hvor Wolfpack blev besejret (109-57), mens det onsdag blev til nederlag i Istanbul, da Galatasaray vandt 91-81 i Basketball Champions League.

Svendborgs seneste kamp daterer sig til i mandags, hvor Bears Academy blev slået 99-86 efter en kamp, der reelt var afgjort tidligt, da Rabbits havde en pauseføring på 22 point.

Svendborg har et ekstremt homogent hold. I de første syv kampe har coach Jimmy Moore startet hele ti forskellige spillere, og hele ti spillere scorer mindst 4,9 point pr. kamp. Holdets topscorer er den tidligere Horsens-spiller Brandon Tabb, der snitter 14,6 point pr. kamp, mens Aaron Levarity har gjort et glimrende indtryk i sin første sæson i ligaen med 14,0 point og 6,9 rebounds. Den tidligere Bearsspiller Sebastian Åris skal også roses – 12,1 point og 3,6 assists er der kommet fra hans hænder.

Det er ligaens to højeste trepointprocenter, der mødes. Bears har scoret på 40,4% bag linjen, mens Rabbits er noteret for 37,3%.

Det bliver formentlig et amputeret Bearshold, der møder frem til kampen. Bjørnene skal rotere en af holdets fire amerikanske spillere (som følge af udlændingereglerne i dansk basketball). Samtidig er der tvivl om Michel Diouf, der fik et slag i onsdagens europæiske kamp. Endvidere har Thomas Lærke og Magnus Møllgaard misset de seneste kampe som følge af sygdom.

Der er tip off kl. 14:00 i Vejlby-Risskov Hallen. Der er stadig billetter til kampen – ellers kan du få en næsten lige så god oplevelse ved at logge ind på Fanseat.com

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE