Topkamp i Basketligaen

Lørdag gælder det topopgør i Basketligaen – den øjeblikkelige nummer to, Bakken Bears, møder førerholdet Svendborg Rabbits.

Begge tophold har blot tabt en enkelt kampe – begge mod Randers Cimbria. Rabbits har således vundet seks ud af syv kampe, mens Bears har vundet fem af seks. Randrusianerne ligger på femtepladsen i den meget tætte Basketliga med fire sejre i fem kampe efter nederlag mod Horsens IC.

Efter et længere Covid-break uden træning og kamp var Bears tilbage i Basketligakamp i søndags, hvor Wolfpack blev besejret (109-57), mens det onsdag blev til nederlag i Istanbul, da Galatasaray vandt 91-81 i Basketball Champions League.

Svendborgs seneste kamp daterer sig til i mandags, hvor Bears Academy blev slået 99-86 efter en kamp, der reelt var afgjort tidligt, da Rabbits havde en pauseføring på 22 point.

Svendborg har et ekstremt homogent hold. I de første syv kampe har coach Jimmy Moore startet hele ti forskellige spillere, og hele ti spillere scorer mindst 4,9 point pr. kamp. Holdets topscorer er den tidligere Horsens-spiller Brandon Tabb, der snitter 14,6 point pr. kamp, mens Aaron Levarity har gjort et glimrende indtryk i sin første sæson i ligaen med 14,0 point og 6,9 rebounds. Den tidligere Bearsspiller Sebastian Åris skal også roses – 12,1 point og 3,6 assists er der kommet fra hans hænder.

Det er ligaens to højeste trepointprocenter, der mødes. Bears har scoret på 40,4% bag linjen, mens Rabbits er noteret for 37,3%.

Det bliver formentlig et amputeret Bearshold, der møder frem til kampen. Bjørnene skal rotere en af holdets fire amerikanske spillere (som følge af udlændingereglerne i dansk basketball). Samtidig er der tvivl om Michel Diouf, der fik et slag i onsdagens europæiske kamp. Endvidere har Thomas Lærke og Magnus Møllgaard misset de seneste kampe som følge af sygdom.

Der er tip off kl. 14:00 i Vejlby-Risskov Hallen. Der er stadig billetter til kampen – ellers kan du få en næsten lige så god oplevelse ved at logge ind på Fanseat.com

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE